Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Tribunalul Bucuresti a declarat greva medicilor ilegala – Reactia SANITAS

Tribunalul Bucuresti a declarat greva medicilor ilegala – Reactia SANITAS

Tribunalul Bucuresti a stabilit ieri dupa-amiaza ca greva Federatiei SANITAS este ilegala si a dispus incetarea acestei forme de protest. SANITAS a reactionat astazi foarte dur.

4 Nov. 2016

 

Tribunalul Bucuresti a stabilit ieri dupa-amiaza ca greva Federatiei SANITAS este ilegala si a dispus incetarea acestei forme de protest. SANITAS a reactionat astazi foarte dur, printr-o scrisoare deschisa adresata ministrului Muncii, Dragos Pislaru.

„Colegul dvs, ministrul Sanatatii, ne-a dat in judecata si este dreptul domniei sale. Insa va da in judecata toate cadrele medicale care vor renunta sa isi desfasoare activitatea daca nu se iau masurile corespunzatoare?

O sa fie acestia haituiti asa cum se intâmpla cu Federatia SANITAS si o sa ii acuzati de afiliere politica ? Sau pur si simplu nu conteaza daca pacientii vor fi tratati sau nu in conditii corespunzatoare?

In toate negocierile purtate, folositi expresiile “vom gasi solutii” sau “nu exista banii necesari”, iar cadrele medicale trebuie sa mai astepte”
, se arata in scrisoarea deschisa a Federatiei SANITAS.

Reamintim ca ieri, 3 noiembrie, tribunalul Bucuresti a declarat greva cadrelor sanitare ca fiind ilegala.

Decizia instantei vine dupa ce Ministerul Sanatatii a sesizat, luni, 31 octombrie, judecatorii privind modul nelegal in care a fost organizat acest protest. Federatiei SANITAS a fost atentionata in repetate rânduri ca demersul sindical nu indeplineste conditiile legale pentru declansarea conflictului de munca, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

Potrivit legii, conflictul colectiv de munca se poate declansa in urmatoarele trei situatii clare, Federatia SANITAS nefiind in niciuna dintre acestea, arata Ministerul Sanatatii:

 - Angajatorul sau organizatia patronala refuza sa inceapa negocierea unui contract ori acord colectiv de munca, in conditiile in care nu are incheiat un astfel de contract ori cel anterior a incetat
- Angajatorul/organizatia patronala nu accepta revendicarile salariatilor (in procesul negocierii contractului colectiv)
- Partile nu ajung la o intelegere privind incheierea unui  contract sau acord colectiv de munca pâna la data stabilita de comun acord pentru finalizarea negocierilor.

Prin urmare, nicio revendicare a Federatiei SANITAS, respectiv modificarea OUG 43/2016 si a OUG 20/2016, nu putea face obiectul declansarii unui conflict colectiv de munca.

De asemenea, atentia ca o greva se poate declansa, conform Legii 62/2011, numai dupa inregistrarea conflictului de munca la Ministerul Muncii si dupa parcurgerea etapelor obligatorii prevazute de lege, respectiv declansarea conflictului colectiv de munca si parcurgerea etapei de conciliere.

Decizia instantei poate fi atacata cu recurs.

Foto: Pixabay
« inapoi

Articol vizualizat de 850 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805