Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Executiv roman, in echipa de conducere a MSD

Executiv roman, in echipa de conducere a MSD

Octavian Popa, Director Financiar MSD România, va prelua, de la 1 septembrie, rolul de Director Financiar în subsidiara din Rusia.

28 Aug. 2015

 

Octavian Popa, Director Financiar Merck Sharp and Dohme (MSD) România, este promovat în rolul de Director Financiar MSD Rusia, începând din 1 septembrie 2015. Octavian Popa va face parte din top managementul subsidiarei cu sediul în Moscova.

Rusia este cea mai mare piaţă a MSD din Europa Centrală şi de Est, un business de aproape 500 de milioane de dolari anual. De asemenea, Rusia este una dintre pieţele cu cea mai rapidă evoluţie din lume. În 2014, piaţa farma rusă a crescut cu 12%, în timp ce pentru acest an se previzionează o creştere de 12 - 18%, potrivit IMS Health. În Rusia, MSD ocupă locul 6 (IMS Health) printre jucătorii de profil, având un număr de peste 800 de angajaţi.

Octavian Popa (38 de ani) s-a alăturat MSD în urmă cu 5 ani şi merge în Rusia cu o experienţă bogată în domeniul financiar, de peste 15 ani, dobândită în industriile IT şi farma. De asemenea, el are o experienţă importantă în ariile de system deployment şi project management, făcând parte din top managementul centrului global de livrare de servicii IT, cu sediul în România, al IBM Global Delivery Center. De asemenea, în MSD, Octavian a coordonat crearea un centru de shared business services în contabilitate pentru Europa Centrală şi de Est, cu sediul în Bucureşti.

În rolul de Finance Director MSD România, Octavian a condus o echipă talentată, specializată în raportare, contabilitate, achiziţii şi comercial şi, în plus, a coordonat o serie de iniţiative locale, una dintre cele mai importante fiind legată de schimbarea modelului de business al MSD România.

De asemenea, Octavian este membru activ al grupurilor de lucru specializate în Finance ale Asociaţiei Producătorilor Internaţionali de Medicamente - ARPIM; de altfel, MSD face parte din board-ul ARPIM, prin Fabrizio Giombini, directorul general al MSD România. În paralel cu rolul său la nivel local, Octavian a condus un proiect regional de transformare şi eficientizare a business-ului MSD.

“Rusia este, probabil, una dintre pieţele cu cele mai multe oportunităţi de dezvoltare a carierei din lume, un business complex, într-o piaţă cu potenţial enorm dar şi cu dificultăţi pe măsură, o piaţă în care MSD îşi continuă promisiunea de a contribui, prin medicamentele şi soluţiile pe care le oferă, la îmbunătăţirea stării de sănătate, de bine, a oamenilor”, a spus Octavian Popa.

“În organizaţia noastră, un rol vital îl constituie dezvoltarea talentelor, precum şi construirea de politici menite să atragă, să dezvolte şi să reţină angajaţii talentaţi. Suntem mândri să “exportăm” un executiv cu atât de mult potenţial precum Octavian într-una dintre pieţele cu cele mai multe provocări din lume. Această mutare reprezintă un bun indicator al nivelului de performanţă al angajaţilor noştri din România”, a spus Fabrizio Giombini, Managing Director MSD Romania.

Despre MSD în România

Compania americană Merck Sharp and Dohme (MSD) a dechis un birou în România în urmă cu 21 de ani, fiind una dintre primele companii farmaceutice multinaţionale cu prezenţă locală.

Cu un accent constant pe inovație și știință, MSD oferă în România un portofoliu extins, de peste 50 branduri inovatoare, în 2 categorii principale: medicamente de uz uman (medicamente eliberate pe bază de reţetă şi vaccinuri) şi medicamente de uz veterinar.

MSD este prezent în arii terapeutice critice precum diabet, imunologie, hepatită C, HIV, antibiotice și antifungice pentru îngrijire spitalicească, antiinflamatoare. În plus, MSD are un portofoliu divers de vaccinuri pentru copii si adulţi – de exemplu, vaccinul împotriva infecţiei cu

HPV (una dintre cauzele cancerului de col uterin), precum şi vaccinurile împotriva rotavirusului şi rujeolei-oreionului-rubeolei. Datorită inovaţiilor în portofoliul curent şi în portofoliul de R&D din hepatită C, HIV şi vaccinuri – un exemplu recent fiind vaccinul candidat împotriva Ebola, MSD deţine la nivel global o poziţie de lider în boli infecţioase. În același timp, compania dezvoltă soluţii inovatoare pentru a ajuta la îmbunătățirea vieții pacienţilor care luptă cu cancerul.

În România, MSD are o echipă talentată, de aproape 200 de oameni.

Fiind o companie responsabilă, recunoaștem că avem un rol de jucat - în parteneriat cu alți actori cheie - în a ne asigura că produsele noastre sunt accesibile pacienţilor care au nevoie de acestea. Astfel, prezenţa MSD în board-urile ARPIM (Asociaţia Producătorilor Internaţionali de Medicamente) şi LAWG (Local American Working Group), precum şi în asociaţiile Foreign Investors Council (Consiliul Investitorilor Străini) şi AmCham (Camera Americană de Comerţ) denotă angajamentul companiei faţă de piaţa din România.

Mai mult, platforma noastră locală de responsabilitate corporativă “MSD pentru viaţă. Împreună pentru viaţă” operează prin 4 piloni, cu accent în zonele de sănătate și educație în sănătate, precum şi în susţinerea comunităţilor locale. Am luat ca pe o provocare personală plasarea actuală a României pe locuri fruntaşe, în Uniunea Europeană, într-o varietate de boli cronice sau boli foarte grave, inclusiv în mortalitatea maternă.

În MSD, la baza strategiei de business se află angajamentul față de valori și integritate. Astfel, de la toţi angajaţii companiei este aşteptat un comportament etic și în conformitate cu Codul de conduită al MSD, aliniat la Codul de Etică al EFPIA și, de asemenea, la legislația românească.

Despre MSD la nivel global

MSD este în prezent un lider mondial în industria sănătăţii şi contribuie la crearea unei stări de sănătate mai bune pentru oamenii din întreaga lume. MSD operează în peste 140 de ţări și prin medicamentele pe bază de prescripţie medicală, vaccinurile, terapiile biologice şi produsele pentru uz uman şi pentru sănătatea animalelor, furnizează soluţii inovatoare pentru sănătate. În plus, MSD se angajează să îmbunătăţească accesul la servicii medicale prin politici, programe şi parteneriate desfăşurate pe scară largă.

« inapoi

Articol vizualizat de 1618 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805