Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Intermedicas ofera in premiera terapia cu protoni pentru tratarea cancerului

Intermedicas ofera in premiera terapia cu protoni pentru tratarea cancerului

Intermedicas este prima clinică din România specializată în servicii de second opinion medical, anunță parteneriatul exclusiv încheiat cu centrul de terapie cu protoni Rinecker

13 Sept. 2015

 

Intermedicas (www.intermedicas.com), prima clinică din România specializată în servicii de second opinion medical, anunță parteneriatul exclusiv încheiat cu centrul de terapie cu protoni Rinecker (Rinecker Proton Therapy Center - RPTC) din München, Germania.

RPTC, primul centru de terapie din Europacare foloseşte tratamentul cu protoni (intensity modulated proton therapy treatments - IMPT), tratează pacienţiice suferă de diferite tipuri de cancer din întreaga lume.

„Decizia acestui parteneriat exclusiv are ca obiectiv continuare strategiei Intermedicas de a facilita accesul românilor la servicii medicale de top. Terapia cu protoni este considerată una din cele mai  moderne formeterapeutice de combatere a tumorilor, iar principalul beneficiu este acela că permite tratareatumorilor localizate în zone sensibile sau a tumorilor mai dificil de abordat prin alte metode de tratament”, a declarat Ana Maria Marian, CEO Intermedicas.

“Toate tumorile pot fi tratate prin această metodă, chiar și cele pentru care există indicații de tratament cu radioterapie convențională, avantajul fiind protejarea țesutului sănătos din jurul tumorii, prin metoda precisă de iradiere”, declară Dan Mitrea, medic neurolog și fondator Intermedicas.

Spectrul de tumori care pot fi tratate cu ajutorul terapiei cu protoni cuprinde procese localizate la niveul sistemului nervos central, capului și gâtului, tumori toracice, tumori din sefera genito-urinară și musculo-scheletală, precum și metastazele tumorilor primare.

În funcție de tipul de tumoră se decide asupra unor terapii combinate (chimioterapie, protonoterapie, chirurgie oncologică), fiecare cu scopul de a limita dezvoltarea tumorilor sau chiar vindecarea acestor patologii.

Marele avantaj al acestui tratament este reprezentat de minimizarea  sau chiar absența efectelor secundare. Totodată, terapia cu protoni se poate efectua  în ambulatoriu, reducând astfel costurile aferente spitalizării.
« inapoi

Articol vizualizat de 2412 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805