Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Rezultate semnificative in cadrul unui studiu despre diabet

Rezultate semnificative in cadrul unui studiu despre diabet

Jardiance este singurul tratament pentru diabet cu rezultate semnificative în cadrul unui studiu dedicat protecției și prevenției cardiovasculare.

6 Oct. 2015

 

Jardiance este singurul tratament pentru diabet cu rezultate semnificative în cadrul unui studiu dedicat protecției și prevenției cardiovasculare prin reducerea riscului de evenimente cardiovasculare precum și a riscului de deces de cauză cardiovasculară.

•    Jardiance® a atins criteriul de superioritate pentru principalul obiectiv compozit al studiului și a redus semnificativ riscul de deces de cauză cardiovasculară la pacienții cu diabet zaharat de tip 2 (DT2) și cu risc crescut pentru evenimente cardiovasculare.
•    Rezultatele studiului EMPA-REG OUTCOME® au fost publicate în NEJM și prezentate la cea de-a 51-a ediție a Întâlnirii Anuale a Asociației Europene pentru Studiul Diabetului.

Jardiance® (empagliflozin), dezvoltat de Boehringer Ingelheim și Eli Lilly and Company, a redus semnificativ riscul apariției evenimentelor cardiovasculare majore (obiectiv principal compozit): deces de cauză cardiovasculară, infarct miocardic non-letal şi accident vascular cerebral non-letal cu 14%, la pacienții cu DT2 şi risc crescut de evenimente cardiovasculare, atunci când este adăugat la terapia standard. Rezultatele au înregistrat o reducere de 38% a decesului de cauză cardiovasculară, fără diferențe semnificative în ceea ce privește riscul de infarct non-letal sau accident vascular cerebral non-letal. 

În plus, rezultatele privind tratamentul cu Jardiance® au arătat reducerea riscului de apariţie a decesului de toate cauzele cu 32%, precum şi reducerea riscului de spitalizare pentru insuficienţă cardiacă cu 35%. 

„Aceste rezultate sunt noi și provoacă entuziasm pentru milioanele de pacienţi cu DT2 şi risc crescut pentru afecțiuni cardiovasculare. Abordarea riscului cardiovascular, inclusiv a riscului de deces, reprezintă esența terapiei diabetului zaharat, iar până acum, niciun tip de tratament pentru diabet nu a fost asociat cu reducerea mortalității”, a spus cercetătorul principal, Dr. Bernard Zinman, Director al Centrului pentru Diabet, Spitalul Mount Sinai; cercetător senior la Institutul de Cercetare Lunenfeld Tanenbaum și profesor de medicină la Universitatea din Toronto, Canada. „În acest studiu, s-a demonstrat că empagliflozin a prevenit unul din trei decese de cauză cardiovasculară”.

În medie, speranța de viață pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2 cu risc cardiovascular crescut înregistrează o scădere cu până la 12 ani1, cu aproximativ 50% de decese la pacienţii cu DT2, cauzate de afecțiuni cardiovasculare 2,3 . Ȋn acest studiu, s-a urmărit efectul Jardiance® adăugat la terapia standard. Aceasta înseamnă că beneficiul său a fost observat dincolo şi în plus faţă de tratamentele pe care deja le primeau pacienţii cu diabet şi/sau boală cardiovasculară (precum medicamentele pentru reducerea tensiunii arteriale sau a colesterolului).

„Rezultatele studiului EMPA-REG OUTCOME sunt încurajatoare pentru profesioniștii din domeniul sănătății și pacienții acestora”, a spus Dr. Christopher P. Cannon, Departamentul pentru Afecțiuni Cardiovasculare, Spitalul pentru Femei din Brigham și profesor de medicină la Școala de Medicină Harvard, care nu a fost implicat în acest studiu. „Pacienții din acest studiu erau deja trataţi cu medicamente care au dovedit că reduc riscul evenimentelor cardiovasculare. Faptul că empagliflozin asigură reducerea suplimentară a riscului de deces de cauză cardiovasculară, peste aceste medicamente, este o descoperire foarte importantă.”

Profilul general de siguranță Jardiance® a fost consecvent studiilor anterioare. Incidența cetoacidozei diabetice a fost de 0,1% sau mai puțin și similară pentru toate grupurile de tratament. 

Aceste rezultate au fost prezentate în cadrul celei de-a 51-a ediții a Întâlnirii Anuale a Asociației Europene pentru Studiul Diabetului din Stockholm, Suedia și publicate simultan în New England Journal of Medicine www.nejm.org.

„Alianța Boehringer Ingelheim și Lilly Diabetes este încântată să facă publice rezultatele studiului EMPA-REG OUTCOME® pentru comunitatea medicală
”, a spus Prof. Hans-Juergen Woerle, Vicepreședintele departamentului Medical la nivel global, Boehringer Ingelheim. „Afecțiunile cardiovasculare reprezintă cauza principală de deces la pacienţii cu DT2 la nivel mondial, iar reducerea riscului cardiovascular, inclusiv reducerea riscului de deces, este un element esential in managementul diabetului.”

EMPA-REG OUTCOME®
a fost un studiu pe termen lung, multicentric, randomizat, dublu-orb, controlat prin grup placebo, care a inclus  peste 7.000 de pacienți cu diabet de tip 2 din 42 de țări, cu risc crescut pentru evenimente cardiovasculare. În perioada de observație, în medie de 3,1 ani, au avut loc 772 de evenimente legate de obiectivele principale ale studiului EMPA-REG OUTCOME®.

Studiul a fost construit pentru a evalua efectul Jardiance®  (10mg sau 25 mg, administrat o dată pe zi) adăugat la tratamentul standard versus placebo adăugat la tratamentul standard. Principalul obiectiv al studiului a fost definit astfel: timpul până la apariția primului eveniment de deces de cauză cardiovasculară, sau a primului infarct miocardic non-letal sau accident vascular cerebral non-letal. Studiul a fost conceput întâi ca şi studiu de non-inferioritate și apoi de superioritate.

Tratamentele standard folosite au fost cele care conțin agenți hipoglicemianți și medicamente cardiovasculare (inclusiv medicamente pentru reducerea tensiunii arteriale și a colesterolului).

Din cei 7.020 de pacienți tratați, mai mult de 97% au finalizat studiul, iar statusul vital a fost disponibil pentru mai mult de 99% dintre acești pacienți la finalul studiului. Analizele și rezultatele au fost validate independent și confirmate de Universitatea din Freiburg, Germania, un centrul academic internațional faimos, specializat în analize statistice.

Foto: Flickr
« inapoi

Articol vizualizat de 1348 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805