Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

GSK primeste aprobarea pentru extinderea indicatiilor Synflorix in Romania

GSK primeste aprobarea pentru extinderea indicatiilor Synflorix in Romania

GSK anunţă că Autoritatea Naţională a Medicamentului a aprobat extinderea informațiilor de prescriere a vaccinului pneumococic Synflorix.

18 Nov. 2015

 

GSK anunţă că Autoritatea Naţională a Medicamentului a aprobat extinderea
informațiilor de prescriere a vaccinului pneumococic Synflorix (vaccinul pneumococic conjugat cu proteina D) pentru protecţia împotriva bolii pneumococice invazive (BPI), a pneumoniei şi a otitei medii acute (OMA) cauzate de serotipul* 19A, la copii cu vârste cuprinse între 6 săptămâni şi până la împlinirea vârstei de 5 ani. La baza acestei aprobări au stat două studii post-punere pe piaţă care au indicat o scădere a incidenţei bolilor cauzate de 19A după introducerea vaccinului pneumococic în programele naţionale de imunizare.

Serotipul pneumococic 19A este asociat cu un procent mic de cazuri de boală
pneumococică, inclusiv BPI la sugari şi copii mici. Având în vedere studiile care indică o
posibilă legătură între boala cauzată de 19A şi rezistenţa la tratamentul antibiotic, prevenirea BPI cauzată de 19A este importantă în ţările în care s-a observat creşterea prevalenţei acesteia.

„GSK întâmpină cu bucurie aprobarea de extindere a informațiilor de prescriere pentru vaccinul său pneumococic”
, afirmă Laura Munteanu, Director Medical GSK Romania. „Această actualizare a indicaţiilor confirmă observaţiile din viaţa de zi cu zi şi oferă informaţii clare despre valoarea pe care vaccinul o poate oferi în protecţia copiilor împotriva BPI, pneumonie şi OMA.”

Studiile post-punere pe piaţă, derulate pe două continente (Europa - Finlanda şi America de Sud - Brazilia), au demonstrat o scădere a incidenţei bolilor cauzate de 19A după introducerea vaccinului pneumococic conjugat în programele naţionale de imunizare din aceste ţări.    

Despre Synflorix

Synflorix este indicat pentru imunizarea activă împotriva bolilor pneumococice invazive, precum meningita si sepsisul, a pneumoniei şi a otitei medii acute cauzate de Streptococcus pneumoniae la sugari şi copii începând cu vârsta de 6 săptămâni şi până la împlinirea vârstei de 5 ani. În unele ţări, Synflorix are indicaţii suplimentare, inclusiv otita medie acută (OMA) cauzată de  Haemophilus influenzae netipabil (NTHi).   
Synflorix este autorizat în peste 125 de ţări şi este vaccinul preferat în peste 45 de programe de imunizare naţionale şi regionale. 

Începând cu 2009, peste 250 milioane de doze de Synflorix au fost distribuite la nivel mondial  , contribuind la protecţia a peste 70 milioane de copii.   GSK a fost una dintre primele companii care a semnat un acord cu Gavi, Alianţa Globală pentru Vaccinare şi , începând cu 2009 a furnizat peste 145 milioane de doze de Synflorix în ţările în curs de dezvoltare. Ca parte din acest angajament în derulare, GSK a fost de acord să pună la dispoziţie 720 de milioane de doze de Synflorix până în 2025 pentru a contribui la protecţia copiilor din toată lumea. 

Despre boala pneumococică


Boala pneumococică face referire la infecţii cauzate de S. pneumoniae, care pot conduce la boli invazive severe şi uneori fatale, precum meningita, sepsisul, pneumonia şi adesea la boli non-invazive mai putin severe, precum OMA, o inflamatie a urechii medii, care afectează milioane de copii din toată lumea.

Se estimează că 476.000 de copii cu vârste sub 5 ani mor anual din cauza bolii pneumococice, reprezentând aproximativ 5% din toate cauzele de mortalitatea la copiii din această grupă de vârstă. 

GSK, una dintre principalele companii din lume din domeniul cercetării farmaceutice şi medicale, şi-a luat angajamentul de a îmbunătăţi calitatea vieţii oamenilor, oferindu-le şansa de a face mai multe lucruri, de a se simţi mai bine şi de a trăi mai mult. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm accesaţi www.gsk.com.

Foto: Flickr
« inapoi

Articol vizualizat de 2766 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805