Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Gral Medical desfasoara campania anuala de preventie a cancerului de san

Gral Medical desfasoara campania anuala de preventie a cancerului de san

Pana la sfarsitul lunii decembrie, Gral Medical desfasoara campania de preventie a cancerului de san „Viitorul depinde de tine. Ia masuri acum!”.

3 Dec. 2015

 

Pana la sfarsitul lunii decembrie, Gral Medical desfasoara campania de preventie a cancerului de san „Viitorul depinde de tine. Ia masuri acum!”.

 In fiecare an Gral Medical se implica in lupta contra cancerului la san prin campanii de informare si preventie. Cancerul mamar reprezinta cea mai frecventa forma de cancer intalnită la femei, cu o incidenta in Romania de 8981 cazuri noi pe an și o mortalitate de 3244 decese anual (Globocan 2012). Mai mult de atat se observa ca exista un trend crescator de la an la an, iar comunitatea medicala trage un semnal de alarma ca in urmatorii 3 ani va depasi 10000 de cazuri noi depistate in Romania. Un alt lucru ingrijorator este faptul ca din ce in ce mai multe femei tinere se confrunta cu aceasta problema.

Odata cu aparitia tratamentelor moderne oncologice, cancerul mamar se poate trata 100%, insa este foarte important sa poata fi diagnosticat timpuriu. Aici intervine informarea si implicarea sociala, astfel incat fiecare femeie trebuie sa cunoasaca semnele si simptomele cancerului mamar, sa se automonitorizeze si sa intre intr-un program de preventie anual.

Cele mai importante simptome ale cancerului mamar sunt: modificari ale texturii pielii, scurgeri mamelonare, deformari ale unui san, retractia mamelonului, aparitia unui nodul. Pentru a tine sub control cancerul mamar, orice femeie poate sa apeleze anual la investigatii de rutina si sa isi faca controlul de specialitate anual. Pentru a nu apela la investigatii iradiante, cea mai facilila si accesibila investigatie de control este ecografia mamara bilaterala si un consult de specialitate. Investigatiile recomandate de medicii specialisti sunt ecografia mamara, mamografia (recomandat dupa 40 de ani) si RMN la san.

Campania „Viitorul depinde de tine. Ia masuri acum!”


In cadrul campaniei se ofera in perioada 01.12.2015 – 31.12.2015 un pachet medical promotional: ecografii mamare bilaterale + interpretare la doar 40 lei in toata reteaua de centre Gral Medical: Bucuresti, Ploiesti, Focsani, Sibiu, Pitesti, Valcea si Craiova. Suplimentar fiecare pacient primeste un voucher cu reduceri de 25% la analize medicale pentru un control suplimentar. Voucherul poate fi folosit de titular sau de orice membru al familiei.

Detalii si programări se pot face la *GRAL (*4725) / 021-323.00.00 (02) pe site-ul oficial www.gralmedical.ro sau va puteti alatura comunitatii Gral (facebook.com/GralMedical)

« inapoi

Articol vizualizat de 2446 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805