Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Dr. Youssef Tammam, specialist in chirurgie pediatrica, la Intermedicas

Dr. Youssef Tammam, specialist in chirurgie pediatrica, la Intermedicas

Dr. Youssef Tammam, coordonatorul Programului de Chirurgie Pediatrică de la Spitalul Marie Curie, intră în rețeaua Intermedicas.

17 Iun. 2016

 

Dr. Youssef Tammam, coordonatorul Programului de Chirurgie Pediatrică de la Spitalul Marie Curie, intră în rețeaua Intermedicas.

Cu peste 30 de ani de excelență în domeniul chirurgiei cardiace pe ruta Damasc-Milano-București, dr. Youssef Tammam este acum partener în programul Visiting Professors al Intermedicas

Intermedicas Worldwide (www.intermedicas.com), prima clinică românească de second opinion, anunță parteneriatul cu dr. Tammam Youssef, cardiochirurg renumit, care și-a asumat misiunea de a dezvolta chirurgia cardiovasculară pediatrică în România, în cadrul Spitalului Marie Curie din București. Începând cu luna iunie, dr. Youssef Tammam va oferi servicii de second opinion și consultații de cardiologie, pentru adulți si copii, în cadrul clinicii Intermedicas.

Activitatea dr. Youssef, specialist italian de origine siriană, este strâns legată de centre medicale de referință din Italia (San Donato), Siria, România (Institutul Fundeni, spitalul Marie Curie), Barcelona sau Monte Carlo pentru cazuri complexe de cardiochirurgie. În ultimii ani, acesta a operat cu succes peste 600 de pacienți adulți și peste 1000 de cazuri de copii și nou-născuți cu malformații cardiace severe.

Medicul Youssef Tammam a fost școlit de către profesorul Ioan Pop de Popa, fondatorul școlii românești de chirurgie cardiovasculară și, 20 de ani mai târziu, a revenit în țară alături de 2 chirurgi reputați din Italia pentru a da naștere unui proiect umanitar la nivel național: Programul de Chirurgie Cardiacă Pediatrică demarat pentru spitalul Marie Curie din capitală. În cadrul acestuia, doctori ai Policlinicii San Donato din Italia pregătesc echipa de medici, asistenți medicali și technicieni români pentru intervenții chirurgicale cardiace complexe și totodată, realizează intervenţii chirurgicale pro-bono pentru copii cu malformaţii cardiace.

“Suntem deosebit de onorați că un medic cu o experiență atât de vastă în domeniul chirurgiei cardiovasculare, cu o contribuție semnificativă la îmbunătățirea acestei specialitati în România, face acum parte din rețeaua noastră. Incidența bolilor cardiovasculare a crescut în ultimul deceniu și există multe astfel de afecțiuni cu o mare complexitate și cu impact semnificativ asupra pacienților. Prin acest parteneriat ne dorim să oferim o șansă pacienților cu cazuri grave de cardiologie”, a menționat Ana Maria Marian, CEO Intermedicas – Second Opinion.

Pe lângă programul din România, medicul Youssef Tammam a contribuit la numerose proiecte umanitare, ce reprezintă un punct de cotitură în chirugia cardiacă pediatrică din Siria și Italia – Centrul de Chirurgie Cardiacă Pediatrică din Siria; primul program de transplant de măduvă din spitalul Tishreen din Siria, în colaborare cu Institutul Mediteranean de Hematologie și cu Spitalul San Raffaele din Milano; Centrul Național pentru Talasemie, în colaborare cu Ministerul Sănătății Sirian și Asociația Italiană de Endocrinologei Pediatrică.

Secretar General al Mediterranean Thoracic Society și membru al unor asociații si societăți de profil internaționale, medicul Youssef Tammam a prezidat peste 15 de congrese naționale și internaționale de chirurgie cardiacă și este autor și co-autor a peste 60 de publicații din domeniul chirurgiei cardiace pentru copii și adulți.

DESPRE INTERMEDICAS

Fondată în anul 2011, Intermedicas este prima clinică din România specializată exclusiv pe  servicii de second opinion medical, cu acces direct la medici de talie internațională din Europa, SUA și Japonia. Intermedicas oferă servicii de second opinion, diagnosticare și tratament medical în România și în străinătate și specializări medicale de nișă - chiropractică, nimfoplastie sau aritmologie. De asemenea, Intermedicas a implementat un program lunar de Visiting Professors în care pacienții pot întâlni, în fiecare lună, la București, medici cu expertiză internațională în diferite practici medicale. Programul de Visiting Professors pe luna iunie este: Dr. Mircea Schmidt (Ortopedie și traumatologie), 16 și 18 iunie; Dr. Iosif Niculescu (Obstretică și ginecologie), în fiecare luni și joi; Dr. Georg Gusbeth (Urologie), 10 și 11 iunie; Dr. Lou Jacobs (Chiropractică) până pe 15 iunie și Dr. Tammam Youssef (Cardiologie și cardiochirurgie) pe 18 iunie.
Pentru mai multe detalii, vă invităm pe http://www.intermedicas.com și www.facebook.com/intermedicas.

« inapoi

Articol vizualizat de 643 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805