Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Investitiile realizate in Institutul de Psihiatrie 'Socola' in anul 2015

Investitiile realizate in Institutul de Psihiatrie 'Socola' in anul 2015

Miercuri, 23 Decembrie 2015, ora 12:00, în Biroul Managerului din cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași a avut loc Conferința de Presă susținută de Dr. Gabriel Oprișanu.

24 Dec. 2015

 

Miercuri, 23 Decembrie 2015, ora 12:00, în Biroul Managerului din cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași a avut loc Conferința de Presă susținută de Dr. Gabriel Oprișanu, managerul Institutului de Psihiatrie „Socola”.

Conferința a avut ca teme:


•     Raportul de activitate a managerului pe ultimele șase luni  
•    Prezentarea investițiilor realizate în ultimele luni la Institutul de Psihiatrie „Socola”
•    Meniu diversificat pentru bolnavii internați la Institutul de Psihiatrie „Socola”.
În anul 2015, Institutul de Psihiatrie „Socola” a beneficiat de o serie de investiții care au dus la creșterea calității actului medical. S-au efectuat lucrări de reparații curente și lucrări de renovare la nivelul pavilioanelor în valoare de 1.056 486 lei. În anul 2014 pentru  reparații curente  s-a alocat suma de 182 041 de  lei.
Printre obiectivele care au beneficiat de lucrările de renovare se numără și Serviciului Administrativ unde investiția s-a ridicat în valoare de 271.990 de lei.
În urma acestor investiții Serviciului Administrativ s-a mutat într-o nouă locație. Spațiul de 400 mp situat în fosta spălătorie a unității, a suportat lucrările de renovare și reabilitare. Astfel, spațiul eliberat a permis reorganizarea Camerei de Gardă a unităţii.

Pentru îmbunătățirea condițiilor hoteliere s-au achiziționat:

•    164 de paturi în valoare de 90. 495 lei
•    169 de saltele în valoare de 35. 436 de lei
•    lenjerie de pat în valoare de 138. 204 de lei.
De investiții au beneficiat și personalul Institutului, fiind achiziționate echipamente  de protecție în valoare de 50 024 de lei.
Investiții din buget alocat de Ministerul Sănătății
Tot în acest an s-au realizat o serie de investiții din fonduri alocate de Ministerul Sănătății. Din bugetul alocat s-a achiziționat aparatură medicală în valoare de 1.077 000 de lei.

Pentru Camera de Gardă s-a achiziționat dispozitive și aparatură medicală specifică sistemului de urgență.

Astfel, unitatea beneficiază de dispozitive necesare monitorizării funcțiilor vitale ale pacienților. Au fost achiziționate: 21 de paturi tip ATI care au fost distribuite la Camera de Gardă și la compartimentele de paliație și cronici, 10 monitoare paturi ATI, 18 monitoare EKG cu 12 derivații, concentratoare de oxigen.

Pentru îmbunătățirea capacității de intervenției în situații de urgență au fost achiziționate 3 defibrilatoare pentru Institut și secțiile exterioare.

Tot din fila de buget alocată de Ministerul Sănătății a fost achiziționată și montată aparatură nouă pentru Laboratorul de Analize Medicale, astfel că unitatea beneficiază de tehnică la cel mai înalt nivel.

Printre dispozitivele achiziționate se numără: markeri cardiaci, aparat pentru determinarea ionilor, linie automată de electroforeză, microscoape și centrifugă.
Ambulatoriile de Specialitate a Institutului beneficiază de aparatură specifică pentru specialitățile: neurologie, oftalmologie, radiologie, stomatologie și medicină internă. Au fost achiziționate trei scaune stomatologice urmând ca cei 2 stomatologi ai Institutului să asigure urgențele stomatologice pacienților din Institut și secțiile exterioare.

Pentru specialitățile de medicină internă a fost achiziționat un ecograf Dopler 2D iar pentru specialitatea de neurologie un electroencefalograf.

Pacienții vor beneficia și de investigații oftalmologice după ce Institutul a achiziționat aparatură specifică cum ar fi: unit oftalmologic, proiector de teste, biomicroscop, aparatură pentru examinarea fundului de ochi care are posibilitatea achiziției și stocării electronice a imaginii polului posterior, urmând ca anul viitor să fie achiziționat un autorefractometru.

Pentru departamentul de radiologie a fost achiziționat un aparat automat de developat.
„În ultimii cinci ani, Institutul de Psihiatrie „Socola” nu a mai beneficiat de dotare cu aparatură medicală din partea Ministerului Sănătății. Mulțumim conducerii Ministerului Sănătății că a răspuns pozitiv solicitărilor unității. Dotarea Institutului cu aparatură și tehnică medicală la acest nivel va duce la creșterea calității actului medical”, a precizat Dr. Gabriel Oprișanu, managerul Institutului de Psihiatrie „Socola”.

Modernizare Centrala Bârnova

Tot din fondurile alocate de Ministerul Sănătății s-a modernizat centrala termică de  la Bârnova, fiind investită suma de 579.520  de lei.

Modernizarea sistemului de termoficare de la Secția Exterioară Bârnova va aduce în scurt timp economii importante la bugetul Institutului de Psihiatrie „Socola” privind cheltuielile cu agentul termic.

„Este un proiect foarte important pentru Institut, iar, prin realizarea acestei investiții cheltuielile cu energia termică de la Secția Exterioară Bârnova vor scădea semnificativ. Până acum încălzirea secţiei se realiza pe bază de combustibil GPL Propan, iar, în urma lucrărilor de modernizare, agentul termic va fi furnizat de o centrală pe lemne și ca o alternativă se va păstra și vechea instalație termică pe bază de combustibil GPL Propan care va fi supusă lucrărilor de modernizare conform proiectului aprobat de Ministerul Sănătății”, a declarat Dr. Gabriel Oprișanu, managerul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași.

Investiții din veniturile proprii ale Institutului „Socola

Din veniturile proprii ale Institutului „Socola” s-a alocat suma de 115. 000 de lei pentru utilarea bucătăriei din cadrul Institutului dar și secțiile exterioare.

După ce în luna august 2015, conducerea Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași a dispus diversificarea și îmbunătățirea meniului pacienților, s-a dispus și continuarea  investițiilor privind modernizarea blocului alimentar.

Ținând cont că unitatea asigură hrana pentru 870 de pacienți s-au achiziționat plite, cuptoare, echipamente specifice bucătăriei, mixere, mașini de tocat carne și de curățat cartofi.

Pe lângă investițiile realizate la bucătărie au fost refăcute circuitele care au legătură cu siguranța alimentului.

„De curând, Institutul a obținut certificatul ISO 9001 privind certificarea managementului calității și intenționăm ca în următoarea perioadă să obținem și Certificatul European de Siguranța Alimentului, astfel, încât serviciile pe care le oferim pacienților să fie la cel mai înalt nivel. În acest sens, mai avem de efectuat o serie de investiții într-un sistem de tubulatură privind ventilația și dezumidificarea tuturor spațiilor din blocul alimentar, astfel, încât să ne încadrăm în normele impuse de legislația europeană pentru această categorie de servicii”, a declarat Dr. Gabriel Oprișanu, managerul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași.

Tot din veniturile proprii s-au achiziționat:
•    Defibrilatoare -3 bucăți
•    Freza zăpadă
•    Monitoare EKG -5 bucăți
•    centrala tehnică 20.000 de lei
Investiții Secția Exterioaro Șipote
În anul 2015 s-a arat o suprafață de 85 ha, s-a însămânțat 10 ha de lucernă, 10 ha de grâu, 10 ha de orz.
Efectiv animale : 24 de capete de bovine, 46de capete porcine, 212 de capete ovine.

« inapoi

Articol vizualizat de 3270 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805