Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Problemele de sexualitate, pe agenda celor mai importanti specialisti in domeniu

Problemele de sexualitate, pe agenda celor mai importanti specialisti in domeniu

Asociatia pentru Medicina Sexualitatii din Romania (AMSR) va organiza in perioada 27-29 octombrie 2017 la Poiana Brasov, cea de-a XVII-a editie a Conferintei Nationale de Medicina Sexualitatii.

27 Iun. 2017

 

Asociatia pentru Medicina Sexualitatii din Romania (AMSR) va organiza in perioada 27-29 octombrie 2017 la Ana Hotels, din Poiana Brasov cea de-a XVII-a editie a Conferintei Nationale de Medicina Sexualitatii. La conferinta sunt asteptati sa participe peste 150 de medici din Romania si din strainatate din mai multe specialitati medicale, precum endocrinologie, urologie, obstetrica- ginecologie, dermato- venerologie, psihiatrie, diabet- nutritie si boli metabolice, medicina interna, medicina de familie si psihologi.

In cadrul  acestei editii este invitata prof. Dr. Mijal Luria, obstetrician - ginecolog, membru al Comitetului Stiintific al Societatii Europene de Medicina Sexualitatii (E.S.S.M), Director al Centrului pentru Sanatate Sexuala din cadrul Clinicii Hadassah Mt. Scopus, Presedinte al Societatii de Medicina Sexuala din Israel.

„In 2017, discutia despre sex, fie la televizor, fie intr-o gazeta colorata, este frecvent superficiala si suculenta. Mult mai rar si mai greoi se ajunge in cabinetul specialistului, doctor sau psiholog. Putem da vina pe lipsa de timp sau pe jena pacientului, care nu isi gaseste cuvintele pentru a deschide subiectul, sau pe atitudinea celor care trateaza subiectul cu dezinteres”, a declarat doctorul Catalin Belinski, medic primar urolog cu competenta in sexologie, Presedintele Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania (AMSR).

Disfunctiile sexuale, posibili prevestitori ai unor probleme medicale mai grave


Comparativ cu alte probleme de sanatate mult mai serioase si grave, precum cancerul, bolile metabolice, cardiovasculare sau depresia,  disfunctiile sexuale par sa fie o banalitate.

„Nu ne gandim insa cat de adanc este afectata sexualitatea, nu sexul. Iar suferindul nu este doar pacientul, ci relatia acestuia, in sine”, apreciaza psiholog Adrian Calomfirescu, Secretar General al AMSR. Potrivit acestuia, complexitatea problemei poate provoca neplaceri mai mari decat vrem sa recunoastem, deoarece sexualitatea cu laturile ei biologice, psihologice si sociale este cea care dicteaza functionalitatea sau disfunctionalitatea. „Daca adaugam in ecuatie mai multe variabile, precum probleme de sanatate, infertilitate, probleme de cuplu etc., totul se complica si mai mult”, a conchis psiholog Adrian Calomfirescu .

La randul sau, doctorul Radu Mihalca, medic primar endocrinolog cu competenta in andrologie si sexologie, vicepresedintele Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania (AMSR), avertizeaza asupra faptului ca disfunctiile sexuale sunt considerate ca posibili prevestitori ai unor probleme medicale mai grave, metabolice sau cardiovasculare, din prezentul pacientului. “Din pacate, timpul trecut pana la consultul de specialitate, moment in care s-au epuizat celelalte optiuni la indemana, nu face decat sa complice o ecuatie deja dificila. Abordarea multidisciplinara este temelia protocolului european pentru evaluarea disfunctiilor sexuale si doar in uma unui consult amanuntit (urologic, ginecologic, endocrinologic, psihologic, etc.) putem vorbi de o clarificare a problemei”, a subliniat Dr. Radu Mihalca, presedintele celei de-a 17-a editii a Conferintei Nationale de Medicina Sexualitatii.

„In cei 17 ani de existenta,  portofoliul de proiecte al AMSR s-a extins, tocmai din dorinta de a impartasi cunostintele si know-how-ul lectorilor nostri specialistilor doritori de informatie care intampina o astfel de cazuistica. Cateva dintre temele complexe abordate in cadrul conferintei sunt: „Cancerul de prostata si reabilitarea sexuala”, „Cancerul de san, uter si sexualitatea”, „Incontinenta si viata sexuala”, „Influenta hormonilor asupra sanatatii sexuale”, „Tulburari de libidou, excitare si orgasm”, „Problemele psihosexuale si managmentul lor”, „Chirurgia urologica/ginecologica si sanatatea sexuala”, „Disfunctia erectila: epidemiologie, factori de risc, lifestyle management, tratament medical/chirurgical/psihologic”, „Ejaculare precoce: epidemiologie, factori de risc, lifestyle management, tratament medical/chirurgical/psihologic”, „Homosexualitatea si tulburarile de gen”, a declarat prof.univ. dr Nicolae Calomfirescu, presedintele fondator al Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania (AMSR)

”Dorim ca locatia si organizarea sa aduca un suflu nou evenimentului, unde va asteptam pentru o atmosfera si discutie colegiala multidisciplinara in abordarea unor probleme ce afecteaza atat pacientii nostri, cat si relatiile lor. Tot ce isi doreste AMSR este sa schimbe atitudinea abordarii acestor dificultati atat de catre specialisti,  cat si de catre pacienti”, a declarat dr. Catalin Belinski, presedintele Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania (AMSR).
« inapoi

Articol vizualizat de 273 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017