Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Dr. Elena Claudia Teodorescu: O informare corecta despre mamografie

Dr. Elena Claudia Teodorescu: O informare corecta despre mamografie

"Nicio femeie nu ar trebui sa lase la voia intamplarii sanatatea sanilor sai.", spune Dna. Dr. Elena Claudia Teodorescu.

19 Sept. 2016

 

In urma dezbaterilor aprinse care au aparut pe tema mamografiei, Dna. Dr. Elena Claudia Teodorescu a vrut sa faca o interventie:

„In experienta mea de peste 15 ani in Imagistica Sanului, am efectuat peste 50,000 de mamografii si ecografii mamare si am depistat peste 2000 de cancere ale sanului. O parte dintre acestea au putut fi diagnosticate doar cu ajutorul mamografiei, metoda  de investigare gold-standard a sanilor la femeile peste 40 ani, in faza incipienta, prin depistarea microcalcificarilor suspecte. Acest lucru le-a oferit pacientelor sanse de vindecare de peste 90% si le-a permis evitarea chimioterapiei si uneori a mastectomiei, efectele negative fizice, psihologice si financiare fiind reduse la minim.

Nicio femeie nu ar trebui sa lase la voia intamplarii sanatatea sanilor sai, avand in vedere ca neoplasmul mamar, desi este cel mai frecvent cancer la femei, este unul dintre putinele forme de cancer care, atunci cand este depistat precoce, poate fi tratat cu succes in aproape toate cazurile.”
 
Dr. Elena Claudia Teodorescu - Doctor in Stiinte Medicale. Medic primar Radiologie si Imagistica Medicala, cu peste 15 ani de supraspecializare in Imagistica Sanului.


« inapoi

Articol vizualizat de 779 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017