Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Viruşii respiratori sunt „vinovaţi“ de răceală

Viruşii respiratori sunt „vinovaţi“ de răceală

Viruşii respiratori sunt primii care contribuie la răceală, cauzând mai mult de jumătate din toate cazurile de spitalizări.

Psihoterapeut Gina Gheoca

 

Psihoterapeut Gina Gheoca, Managing Partner Reţeaua Info-Sănătate.


Kathryn Miller de la Division of Pediatric Allergy, Immunology and Rheumatology, prin studiul pe care l-a condus, a atras atenţia asupra faptului că la acei copii spitalizaţi mai frecvent pentru probleme de respiraţie, acestea pot fi legate de banalul virus al răcelii.

Din cei 592 de copii cu vârsta mai mică de cinci ani, care au fost diagnosticaţi cu boli respiratorii sau febră, 26% aveau virus respirator. Copiii care aveau un istoric ce cuprindea sforăitul sau astmul au prezentat o probabilitate de opt ori mai mare de a fi spitalizaţi cu virus respirator, faţă de cei la care lipsea astmul din istoricul bolii. Şi copiii cu un istoric al astmului au însumat aproape 48% din toate spitalizările asociate cu viruşii respiratori.

„Numărul copiilor spitalizaţi cu probleme de respiraţie, asociate cu viruşii respiratori, a fost mai mare decât numărul celor testaţi pozitiv pentru virus respirator“ spune Miller. Acesta este considerat a fi cauza problemelor de respiraţie care conduc către spitalizări infantile. Foarte bine ştiut este faptul că viruşii respiratori sunt primii care contribuie la răceală, cauzând mai mult de jumătate din toate cazurile de spitalizări. „Acest studiu arată că viruşii respiratori sunt asociaţi cu spitalizările pentru febră şi boli respiratorii chiar la copiii mici“, spune Miller.
« inapoi

Articol vizualizat de 5773 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805