Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Vindecători vs medici - Un caz penal în Olanda

Vindecători vs medici - Un caz penal în Olanda

O curte de apel daneză a dispus urmărirea penală a doi medici şi o vindecătoare, Jomanda, pentru tratamentul aplicat Sylviei Millecam, o actriţă olandeză foarte populară care a murit de cancer la san.

Psihoterapeut Gina Gheoca

 

Psihoterapeut Gina Gheoca, Managing Partner Reţeaua Info-Sănătate.


Sylvia Millecam (foto) a murit de cancer la san in august 2001, la varsta de 45 de ani. La momentul diagnosticarii, tumora nu era mai mare de 1 cm. Prognoza la acel moment era foarte buna daca ar fi primit un tratament medical standard. Dar ea a refuzat tratamentul. Cum si de ce s-a intamplat asta?

Povestea actritei Sylvia Millecam
In timpul bolii, ea a refuzat sa se supuna tratamentelor conventionale si a vizitat mai multi vindecatori, terapeuti alternativi pentru sfaturi si tratament, o vindecatoare, Jomanda, un asa-numit „terapeut prin sare” dar si 3 medici. Toti au facut-o sa creada ca nu avea cancer si, in consecinta, nu avea nevoie de tratament standard. Ei au facut-o sa creada ca este vorba despre o infectie.

Deciziile autoritatilor din domeniul sanitar
Autoritatile din domeniul sanitar olandez i-au acuzat de malpraxis pe cei trei medici. In aprilie 2006, unul dintre ei a fost demis din functia de medic, unul a fost suspendat timp de un an, iar cel de-al treilea a fost suspendat pentru 6 luni. Se pare ca aceste masuri au fost foarte severe si s-au argumentat prin faptul ca cei 3 medici nu au respectat standardele profesionale si, mai ales, ca nu au fost suficient de convingatori in a o face pe actrita Millecam sa creada ca are cancer si sa urmeze un tratament alopat.

Decizia Tribunalului Olandez
Pe 4 octombrie 2006, s-a decis respingerea urmaririi penale a vindecatoarei Jomanda, precum si a terapeutului care a utilizat terapia cu sare si netrimiterea lor in judecata pentru moartea actritei Sylvia Millecam, pe motiv ca aceasta a ales voluntar sa nu fie supusa tratamentului conventional, ca nu exista suficiente dovezi de vatamari corporale cauzate de terapeuti.

Se cere dreptate la Curtea de Apel
Curtea de Apel este de parere ca Millecam a avut incredere in declaratiile medicilor si ale Jomanda si anume ca tulburarea ei nu avea nicio legatura cu cancerul la san, ci era numai o infectie bacteriana. Instanta a declarat, de asemenea, ca cei trei „nu pot nega propria lor raspundere in cazul alegerilor facute de catre un pacient, in cazul in care acest pacient nu a fost corect sau complet informat de catre acestia”. Audierile preliminare au avut loc in data de 11 mai. Jomanda, care locuieste in prezent in Canada, nu a fost prezenta, din cauza unei „atmosfere negative”, dupa cum a declarat aceasta. Jomanda se autointituleaza „Lady of Light” adica „Doamna Luminii”.

Jomanda da vina pe decedata
Cand i-a fost ceruta o reactie, Jomanda a declarat ca Sylvia Millecam si-a cauzat singura vatamari corporale dureroase atunci cand a decis sa isi faca implanturi mamare. Jomanda a declarat ca i-ar fi spus Sylviei in mai multe randuri ca „problema” ei va disparea doar atunci cand isi va indeparta implanturile, iar din moment ce Sylvia a ales sa le pastreze, ceea ce s-a intamplat a fost numai din vina ei.

Jomanda, gasita nevinovata
In data de 12 iunie, judecatorul da verdictul: „Nevinovata”. Jomanda a fost gasita nevinovata pentru moartea actritei olandeze Sylvia Millecam, in 2001.

Jomanda continua sa prosteasca lumea
Asa se face ca in data de 5 iulie 2009 Jomanda are o noua sesiune de vindecare a spiritului sau, i-as spun eu, o noua sesiune de sarlatanie, la care au luat parte cateva sute de persoane. Pe scena unde a avut loc sesiunea, Jomanda avea un afis mare pe care scria „Raadpleeg altijd een arts” („intotdeauna consultati medicul”).
« inapoi

Articol vizualizat de 5286 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805