Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Începe sezonul pentru profilaxia infecţiei cu Virusul Sinciţial Respirator

Începe sezonul pentru profilaxia infecţiei cu Virusul Sinciţial Respirator

Asociaţia de Neonatologie din România şi Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" anunţă începerea sezonului pentru profilaxia infecţiei cu Virusul Sinciţial Respirator

 

Asociaţia de Neonatologie din România şi Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" anunţă începerea sezonului pentru profilaxia infecţiei cu Virusul Sinciţial Respirator (VSR), o problemă mai puţin abordată până acum în România.

Infecţia cu Virusul Sinciţial Respirator este foarte des intâlnită la nou-născuţi, la sugari, sau în prima copilărie. Este cea mai cunoscută cauză de bronşiolită şi de pneumonie în primul an de viaţă, afectând aproape toţi copii până la vârsta de doi ani. La copii născuti prematur, VSR poate provoca infecţia pulmonară, fiind necesară internarea.

 

"Infecţiile cu VSR se produc cel mai des în perioada octombrie-martie, acesta este motivul pentru care Asociaţia de Neonatologie din România anuntă astăzi deschiderea sezonului de profilaxie. Îi invităm pe părinţii copiilor cu risc mare pentru infecţii severe cu VSRŞ prematuri, cei cu boli pulmonare, cu displazie bronhopulmonară şi boli cardiace congenitale, să se prezinte la maternitatea unde copilul lo s-a născut şi să întrebe medicul neonatolog despre profilaxia infecţiilor cu VSR" , spune Prof. Dr. Silvia Stoicescu, preşedinta Asociaţiei.

  

Conform estimărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, aproximativ 460000 de copii mor din cauza infecţiilor severe cu VSR sau a complicaţiilor acestora. Imaturitatea pulmonară şi nivelul scăzut sunt cauzele care transformă prematurii în victimele acestui virus.

 

România deţine cea mai ridicată rată a mortalităţii infantile din Europa. Indicele prematurităţii este ridicat. Astfel, în 2007, din numărul total de nou născuţi (214728, numărul de prematuri a fost de 9381, iar incidentsa malformaţiilor congenitale de cord şi respiratorii este crescută. Aceştia sunt pacientii cu riscul cel mai mare pentru infecţiile severe cu VSR.

 

Profilaxia reduce semnificativ numărul de spitalizări cauzate de VSR, cu 55% la copiii prematuri şi la cei cu boli pulmonare cronice şi cu 45% la copiii cu boli cardiace coronariene. Pentru aceste cazuri sunt necesare între 14 şi 21 de zile de spitalizare, dintre care, în cel puţin 7 zile, pacientul necesită ventilaţie mecanică, costurile fiind uriaşe. Prin efectuarea profilaxiei, acest risc este îndepărtat.

 

 

 

 

« inapoi

Articol vizualizat de 3464 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805