Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Homeopatia, o alternativă mai puţin nocivă şi mai naturală

Homeopatia, o alternativă mai puţin nocivă şi mai naturală

Dacă nu ar exista, homeopatia ar trebui inventată pentru că ea răspunde unor probleme reale ale medicinii

Gheorghe Jurj

 

Dr. Gheorghe Jurj este medic primar medicină generală şi medic homeopat


Nevoia unei alternative care să folosească substanţe diminuate apare datorită multitudinii de reacţii adverse ce apar la folosirea medicamentelor. Sunt reacţii de sensibilizare ce duc la alergii şi care, uneori, fac imposibilă utilizarea unor medicamente. Homeopatia ţine seama de aceste idiosincrazii individuale.

Pe de altă parte, alopatia este cantonată ferm în domeniul tratării entităţilor nosologice bine definite (a bolilor) dar complexitatea reacţiilor umane la boală este foarte mare, ceea ce face ca boala să nu se prezinte ca o realitate abstractă ci, în fapt, avem de a face cu bolnavi care prezintă boli.

Homeopatia ia în seamă nu doar simptomele bolii ci toate simptomele şi caracteristicile individului bolnav, fiind astfel o doctrină holistică şi răspunzând nevoii de completitudine a pacienţilor şi medicilor.

Există o mulţime de condiţii de graniţă, prost definite nosologic, în care deşi suferinţa este reală, perspectiva strict nosologică a alopatiei nu le face faţă. De asemenea există perturbări ale sistemului imun sau ale homeostaziei organismului care necesită o echilibrare a acestuia şi nu doar o acţiune strict simptomatică; acestea sunt domeniul predilect al homeopatiei.

Pe de altă parte, pacienţii au devenit din ce în ce mai conştienţi de riscurile tratamentelor chimice cu doze mari (care uneori au şi eficacitate relativă) şi doresc o alternativă mai puţin nocivă şi mai naturală. Abuzul de antibiotice, de corticoizi, de antidepresive sunt o tristă realitate a zilelor noastre şi mulţi pacienţi doresc o medicină care să le evite.

« inapoi

Articol vizualizat de 4425 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805