Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Cum se face consultul homeopatic?

Cum se face consultul homeopatic?

Consultul homeopatic trebuie să precizeze totalitatea simptomelor în toate detaliile lor şi să ducă la prescrierea remediului corect

Gheorghe Jurj

 

Dr. Gheorghe Jurj este medic primar medicină generală şi medic homeopat


În cadrul consultului trebuie precizată boala (sau bolile) de care suferă pacientul dar mai ales acele simptome şi detalii care îl individualizează. În principiu el nu diferă prea mult de cel alopatic şi cuprinde etapele de observaţie, inspecţie, ascultaţie, palpare, etc. dar acordă o mai mare importanţă interogatoriului, care nu se referă numai la simptomele actuale ci şi la toate detaliile care privesc viaţa pacientului.

Medicul homeopat trebuie să fie un bun psiholog: el trebuie să observe cu acuitate toate detaliile comportamentale şi temperamentale ale pacientului, să sesizeze care sunt zonele sensibile ale psihismului său, punctele nevralgice care sunt posibile surse de stres ori dezechilibru.

De asemenea, inspecţia şi consultul clinic trebuie să ia în seamă toate detaliile semiologice ale unor leziuni locale, să le precizeze forma, culoarea, profunzimea, aspectul şi modalităţile.


Una dintre legendele despre homeopatie este că, în general „consultul homeopatic durează foarte mult”. Nu este neapărat necesar. Totul depinde de modul de înţelegere a medicului, de experienţa sa, de capacitatea sa de a valoriza corect simptomele cele mai caracteristice şi, în cele din urmă, de capacitatea sa de a decide pentru remediul corect sau pentru o atitudine potrivită momentului.

« inapoi

Articol vizualizat de 4317 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805