Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Consultul homeopatic în cazurile acute

Consultul homeopatic în cazurile acute

În cazurile acute consultul este de obicei mai scurt pentru că sunt suficiente câteva simptome foarte pregnante, bine individualizate

Gheorghe Jurj

 

Dr. Gheorghe Jurj este medic primar medicină generală şi medic homeopat


În cazurile acute consultul este de obicei mai scurt pentru că sunt suficiente câteva simptome foarte pregnante, bine individualizate, care se referă la modul în care pacientul îşi face „propria boală”; este important ca medicul homeopat să aibă imaginea corectă a bolii tipice pentru a putea deosebi simptomele comune ale acesteia de simptomele particulare pacientului şi definitorii din punct de vedere homeopatic pentru remediul corect.

O bună şi clară întrebuinţare a „crucii lui Hering” (localizare, senzaţii etc.), aplicată simptomului celui mai intens, şi luarea în considerare a unor concomitenţe sau cauzalităţi specifice duce de obicei la o prescriere curativă.

În cazurile acute nu trebuie ignorată boala, cum clamează unii homeopaţi, ci trebuie doar bine individualizată.

Astfel putem avea o „ angină de Mercurius”, o „pneumonie de Bryonia” sau „ o toxiinfecţie alimentară de Arsenicum” care, bine recunoscute, cedează spectaculos la remediul respectiv.

În cazurile acute nu este adevărat că tratamentul homeopatic este de lungă durată; remediul corect administrat în potenţa potrivită acţionează surprinzător de repede.

Pe de altă parte, este adevărat că în afecţiunile cronice tratamentele homeopatice sunt de lungă durată dar aceasta se întâmplă în primul rând pentru că obiectivul tratamentului este vindecarea pacientului şi nu simpla paleaţie a simptomelor.

Într-o rinită alergică, un antihistaminic duce la suprimarea simptomelor dar nu la vindecarea mecanismelor patologice; în aceeaşi boală, tratamentul homeopatic are ca obiectiv dispariţia alergiei şi nu doar (sau în primul rând) dispariţia rinoreei. Este o deosebire de perspectivă între cele modul în care cele două paradigme medicale abordează aceeaşi problematică.

« inapoi

Articol vizualizat de 3677 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805