Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Reguli de administrare a remediilor homeopate

Reguli de administrare a remediilor homeopate

În principiu aceste reguli au două scopuri: o bună absorbţie a remediului şi reducerea şanselor ca remediul să fie antidotat

Gheorghe Jurj

 

Dr. Gheorghe Jurj este medic primar medicină generală şi medic homeopat


De aceea globulele sau tabletele se pun pe limbă sau sublingual fără să se atingă cu mâna; contactul cu transpiraţia şi mirosul corpului pot influenţa suprafaţă globulelor şi antidota o parte din acţiunea remediului.

Dacă este vorba de soluţie, aceasta se dizolvă în puţină apă şi se ia cu înghiţituri mici care se ţin în gură. Interdicţia de la cafea, mentă, substanţe aromate este mai mult formală şi ea se referă la posibilitatea antidotării imediate a absorbţiei. În principiu este preferabil ca remediile sa fie luate la distanţă de mese (jumătate de oră) pentru a împiedica antidotarea de orice fel.

Conform propriilor opţiuni sau la recomandarea medicului (atunci când este necesar) pacientul poate ţine un regim alimentar. În general însă nu se recomandă schimbări majore ale stilului de viaţă, pentru a avea o imagine cât mai fidelă a acţiunii remediului. Bineînţeles că este recomandabil să se înlăture sursele de stress, intoxicaţie şi dependenţele de tutun, alcool, droguri, muncă excesivă, etc.

În general însă antidotările care se fac cu mentă, cafea sau substanţe aromate sunt mult mai mici decât cele datorate antibioticelor ori corticoterapiei; dar înlăturarea acestora cere destule precauţii.

« inapoi

Articol vizualizat de 6868 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805