Boli si tratamente
vezi toata lista

Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

 

Reacţii la remediul homeopatic

Reacţii la remediul homeopatic

Rezultatul ideal pentru orice tratament homeopatic este o vindecare rapidă, uşoară şi permanentă

Gheorghe Jurj

 

Dr. Gheorghe Jurj este medic primar medicină generală şi medic homeopat


În cazul afecţiunilor acute aceasta se întâmplă adeseori atunci când se foloseşte remediul, potenţa şi ritmul de administrare potrivit.


În cazul bolilor cronice
inveterate este posibil ca iniţial să apară o agravare homeopatică ce trebuie explicată pacientului: datorită remediului, organismul reacţionează şi încearcă să repună în funcţie mecanismele de eliminare a bolii.

Astfel este posibil să apară mici reacţii febrile (semn cert de evoluţie favorabilă de exemplu la copiii cu astm trataţi alopatic care nu mai fac febră), să apară o extindere iniţială a erupţiilor (adeseori observată în dermatitele atopice sau psoriazis), să apară o restabilire a unor eliminări suprimate (nazale, transpiraţie, leucoree, etc.).

În general nu trebuie intervenit în aceste agravări pentru că ele se remit de la sine; se intervine doar dacă e vorba de condiţii realmente grave cu un tratament intercurent, preferabil tot homeopatic, care să nu perturbe prea mult procesul de vindecare.

Aceste agravări oarecum benefice trebuiesc deosebite de:

- agravările datorate evoluţiei naturale ale bolii (caz în care apar doar simptomele bolii dar agravate şi care arată că tratamentul homeopat nu şi-a atins ţinta şi trebuie modificat);

- patogeneziile involuntare (la pacient apar simptome noi, induse de remediu) ce arată o mare sensibilitate a pacientului la remediu şi, după caz, fie se aşteaptă extincţia de la sine a simptomelor, fie se modifică diluţia, fie se antidotează remediul.

Un bun îndrumător pentru a aprecia evoluţia favorabilă a simptomelor sub tratamentul homeopatic este aşa-numita „lege a lui Hering” care afirmă că tratamentul induce o reacţie benefică atunci când afecţiunea „ evoluează de sus în jos, de la centru spre periferie şi din profunzime în suprafaţă”

« inapoi

Articol vizualizat de 6212 cititori

MESAJ DE INTERES PUBLIC

 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale
Recomandare video
Dosarul Electronic de Sanatate al Pacientului   Dosarul Electronic de Sanatate al Pacientului

Prezentare pentru medici despre dosarul electronic de sanatate al pacientului.

vezi toate video »


© Reteaua Info-Sanatate, 2008-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805

   
Adnet