Boli si tratamente
vezi toata lista

Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

 

Locul homeopatiei în medicina modernă

Locul homeopatiei în medicina modernă

Indicaţiile homeopatiei sunt extrem de largi în condiţii patologice diverse şi de gravitate variată

Gheorghe Jurj

 

Dr. Gheorghe Jurj este medic primar medicină generală şi medic homeopat


Există totuşi o serie de indicaţii predilecte (dar în nici un caz exclusive) ale homeopatiei pentru situaţiile care denotă o dezechilibrare a mecanismelor homeostatice generale, a sistemului imunitar (fie în alergii, fie în depresii imunitare), fie în afecţiuni psihosomatice sau care cuprind concomitent mai multe sisteme şi organe.

Copii sunt în general mai sensibili la acţiunea remediilor şi răspund bine la tratamentul homeopatic încă de la vârste fragede (un argument puternic împotriva ideii că remediile sunt placebo!) ; în locul administrării de multe ori abuzive de antibiotice, homeopatia oferă o alternativă eficientă pentru nenumăratele afecţiuni intercurente de gravitate nu prea mare ce apar la copii preşcolari sau şcolari. În plus, în timp ea restabileşte mecanismele imunitare şi copii devin mai rezistenţi la aceste afecţiuni.

De asemenea este o terapie indicată pentru tulburările psihosomatice diverse, de la nevroze la afecţiuni organice sau sistemice ce au cauzalitate psihică; în multe cazuri este o alternativă la tratamentele alopate paleative.

Locul homeopatiei astăzi este acela de alternativă terapeutică, atunci când alopatia este ineficientă sau prea toxică sau de complementar terapeutic, atunci când tratamentele alopatice sunt absolut necesare.

O bună informare a medicilor şi a pacienţilor ar reduce din rezistenţa pe care unii o manifestă la această terapie, printr-o mai bună înţelegere şi acceptare a ei. Breviarul de faţă şi-a propus acest scop.

« inapoi

Articol vizualizat de 4690 cititori

MESAJ DE INTERES PUBLIC

 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale
Recomandare video
Dosarul Electronic de Sanatate al Pacientului   Dosarul Electronic de Sanatate al Pacientului

Prezentare pentru medici despre dosarul electronic de sanatate al pacientului.

vezi toate video »


© Reteaua Info-Sanatate, 2008-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805

   
Adnet