Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Lansarea Tratatului de Chirurgie 2008-2009

Lansarea Tratatului de Chirurgie 2008-2009

Specialiştii în chirurgie din România au lansat seria completă a Tratatului de Chirurgie 2008-2009

 

Bucuresti, 16 octombrie 2009:
Prof. Dr. Irinel Popescu, Prof. Dr. Alexandru Vlad-Ciurea, Prof. Dr. Alexandru Bucur, Prof. Dr. Teodor Horvat, Prof. Dr. Corneliu Sabetay, Prof. Dr. Gheorghe Peltecu, Prof. Dr. Ion Lascar, Prof. Dr. Radu Deac and Prof. Dr. Dinu Antonescu au participat astazi la lansarea seriei complete a Tratatului de Chirurgie. Evenimentul a marcat cea mai importanta lansare de carte medicala in 2009 si a fost organizat de Tarus Media.

Demersurile au fost initiate in urma cu trei ani de Prof. Dr. Irinel Popescu si marcheaza evolutia pozitiva a tuturor specialitatilor de chirurgie. Prof. Dr. Irinel Popescu a vorbit despre nevoia de a reedita  tratatul in maxim 5 ani.

“Aceasta serie de 10 volume este o opera.

Pentru volumul de chirurgiei toracica am colaborat cu trei mari chirurgi din Viena care ne-au furnizat informatii esentiale  despre transplantul de plaman. Volumul are 46 se capitole pentru care au scris 25 de autori.” a declarat Prof. Dr. Teodor Horvat.

Prof. Dr. Alexandru Bucur a declarat faptul ca volumul 3, pe care domnia sa l-a coordonat, Tratatul de Chirurgie  Oro-maxilo faciala “a fost de departe cel mai cautat volum din toata seria”.

Este un moment emotionant, lansarea reprezinta un eveniment major in viata comunitatii medicale romanesti. Sunt 10 volume scrise in 3 ani la care au participat sute de specialisti din Romania precum  si colaboratori straini. Mai mult, tratatul reflecta stadiul la care a ajuns medicina romaneasca “, a explicat Prof. Dr. Irinel Popescu.

Seria completa a tratatului curpinde 10 discipline chirurgicale din care 2 volume de chirurgie generala si un volum cu doua fascicole – unul de ginecologiei si unul de pediatriei.  Volumele sunt adresate rezidenţilor, medicilor specialişti precum şi tuturor celor care vor să-şi completeze cunoştinţele în domeniul chirurgiei.

Tratatul acopera, de asemena, in linii mari, si tematica de admitere în rezidenţiat, curricula de pregatire a rezidenţilor şi tematica examenelor de specialitate din respectivele domenii ale chirurgiei.  Seria din 2009 functioneaza ca un ghid atat pentru specialistii consacrati cat si pentru cei care doresc sa stie care sunt abilitatile ce trebuie dezvoltate pentru a putea practica una din disciplinele chirurgiei. La eveniment a a fost subliniata nevoia de colaborare intre specialisti pentru ca pacientul sa poata beneficia de cel mai bun tratament.

Acad. Ionel Haiduc - Presedintele Academiei Române: “Este un eveniment important in viata medicala romaneasca din punct de vedere al dimensiunii acordate precum si a numarului mare de specialisti.”


Tratatul National de Chirurgie in 10 volume a fost editat cu sprijinul Editurii Acadmiei. Multumiri speciale sunt adresate
Acad. Dumitru Radu Popescu, directorul editurii şi d-lui Acad. Laurenţiu Mircea Popescu, care au facut posibila aparitia celei mai importante carti dedicate chiurgiei din Romania.

La eveniment au fost prezenti coordonatorii de volume, cele mai importante figuri ale medicilei romanesti, oficiali, medici rezidenti si reprezentanti mass-media. 

 

« inapoi

Articol vizualizat de 4081 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805