Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Trei graviduţe

Trei graviduţe

„Cum să nasc, normal, prin cezariană sau cu epidurală?“

Psihoterapeut Gina Gheoca

 

Psihoterapeut Gina Gheoca, Managing Partner Reţeaua Info-Sănătate.


Am 3 prietene care sunt gravide. Toate vor naşte anul acesta. Întrebarea care le stă în minte este: „Cum să nasc, normal, prin cezariană sau cu epidurală?“Având în vedere că tot mai multe femei apelează la epidurală voi scrie câteva detalii ale acestei tehnici, pentru a fi sigură că viitoarele mame sunt bine informate.

Unii medici sunt de părere că există câteva efecte colaterale, bine de luat în seamă: lipsa efectului (dacă nu este facută în timp util); riscul de a utiliza forcepsul; bradicardie fetală; scăderea tensiunii mamei; cefalee; reacţii alergice la medicamente; lombalgie (durerile regiunii axate pe cele cinci vertebre lombare).Conform aceloraşi doctori, anestezia cu epidurală, chiar dacă prezintă riscuri, este mai sigură decât cea generală.

Din punct de vedere psihologic, anestezia nu-i permite femeii să dezvolte în totalitate procesul psihofizic al procreaţiei. Psihologia a scos în evidenţă faptul că acceptarea separaţiei de copilul „fantastic” este condiţia necesară pentru „a-i putea ura bun venit” copilului real. Condiţia este realizabilă numai prin travaliu. Acest proces de acceptare determină mama să participe activ în timpul naşterii prin „împingere”.

Naştere usoară!

« inapoi

Articol vizualizat de 5505 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805