Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Succesul îl motivează pe chirurg, alimentându-i pasiunea

Succesul îl motivează pe chirurg, alimentându-i pasiunea

"Dacă există deschidere spre autoanaliză critică ne putem permanent perfec­ţiona" , a declarat Prof. Dr. Ioan Lascăr în interviul nostru.

Alexandra Constantin

 

Secretar General de Redacţie Reţeaua Info-Sănătate


Cum este o zi obişnuită în cabinetul dvs.?
Ziua mea obişnuită de muncă începe la oră  6,30 la Clinica Lascăr, continuă de la 7,30 la 15,00 la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti arti­culându-se cu programul desfăşurat la Rectoratul UMF „Carol Davila”, Colegiul Me­dicilor din Bucureşti şi alte organizaţii şi comisii după care mă reîntorc la Clinica Lascăr pentru intervenţii chirurgicale şi consultaţii până la oră 20,30-21,00.

Aţi intrat în contact cu poveşti incredibile, în ce fel v-au afectat? V-aţi schimbat opiniile în urmă acestor cazuri aparte?
Sunt absolut convins de faptul că dacă există deschidere spre autoanaliză critică ne putem permanent perfec­ţiona, învăţând şi din cele bune şi din cele mai puţin bune.

Aţi ajutat nenumărate persoane să ducă o viaţă normală. Ce sentiment aveţi o dată cu reuşita? Se dimi­nu­ează efectul acesteia cu timpul?
Oricine practică o specialitate chirurgicală trebuie să-şi evalueze cu acurateţe pacienţii, pentru a stabili oportunitatea unei intervenţii chirurgicale benefice acestora, iar succesul îl motivează pe chirurg, alimentându-i pa­siunea şi devorându-şi, practic integral, timpul şi une­ori existenţa.

Există un medic pe care să-l apreciaţi pentru profesiona­lismul său, care să opereze în acelaşi domeniu? Eventual o personalitate care v-a marcat şi care v-a îndemnat să ale­geţi această carieră?
Există şi acesta este magis­trul meu regretatul profesor Agrippa Ionescu de la care am învăţat să fiu un adevărat chirurg. Îi datorez integral cariera mea şi îi sunt recu­noscător în eternitate.

Aveţi şi o clinică privată. Ce v-a determinat să faceţi această investiţie?
Există un domeniu al specia­lităţii mele, respectiv chirurgia estetică, care reclamă anu­mite standarde şi impune respectarea anumitor criterii care pot fi ideal satisfacute numai în zonă privată, în întreagă lume. Acordarea unui anume nivel de calitate pentru pacienţii care solicită intervenţii de chirur­gie estetică este unanim acceptat. Trebuie avut în vede­re faptul că responsabilitatea este maximă în acest domeniu. Pacienţii sunt practic excepţii de la reguli, nefiind bolnavi în sensul adevărat al cuvântului.

Sunteţi o personalitate renumită. Tarifele practicate sunt influenţate de asta?
Evident că tarifele practicate de profesor nu pot fi egale cu ale elevilor săi.

În contextul crizei econo­mice, cum vă descurcaţi?
În general, sănătatea trebuie tratată cu aceeaşi atenţie şi în perioadele de criză.

Ce doriţi să realizaţi pe viitor?
Ca orice chirurg, îmi doresc să pot ajuta cu experienţa mea, cât mai mulţi oameni.        
« inapoi

Articol vizualizat de 5588 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805