Boli si tratamente
vezi toata lista

Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

 

PlusoptiX A09 - pentru controlul oftalmologic preventiv al copiilor

PlusoptiX A09 - pentru controlul oftalmologic preventiv al copiilor

PlusoptiX A09 permite determinarea precoce a deficienţelor de vedere la copii, încă de la vârsta de 6 luni.

 

Aparatul PlusoptiX A09 permite determinarea precoce a deficientelor de vedere la copii, inca de la varsta de 6 luni. Testele uzuale de vedere pot fi realizate relativ tarziu (in jurul varstei de 5 ani, cand copilul colaboreaza), iar recunoasterea clara a deficientelor de vedere cu ajutorul lor nu este posibila.

Noutatea este data de:  varsta de la care pot fi stabiliti factorii de risc ambliogeni (5-6 luni), timpul redus de examinare (cateva milisecunde) si de faptul ca nu necesita atropinizarea sau anestezia generala a copilului.

Daca pana la varsta de 3 ani dezambliopizarea se poate face in cateva luni, pana la 6-7 ani dureaza ani cu rezultate incerte, iar dupa 8-9 ani este imposibila.

Diferenta intre valorile dioptrice ale celor 2 ochi reprezinta cea mai frecventa cauza a ambliopiei. PlusoptiX A09 masoara simultan (binocular) in cateva milisecunde refractia ambilor ochi de la o distanta de aproximativ 1 m, oferind valori exacte ale:

- valorilor dioptrice (sfera, cilindru, ax) ale celor 2 ochi,

- unghiului de fixatie (strabism),

- diametrului pupilar (anizocoria poate reprezenta semnul unei suferinte neurologice severe).

 

Cele mai dese afectiuni ale vederii la varsta copilariei sunt ametropia, strabismul si, in cazuri rare, opacitati vitreene. Cu PlusoptiX A09 ametropia este masurata corect iar asimetria reflexelor corneei, care indica un posibil strabism, este vizibila pe ecran. Astfel poate fi stabilita in mod noninvaziv necesitatea unui control complet la medicul oftalmolog.

Cu PlusoptiX A09 toate aceste valori pot fi masurate rapid, precis si noninvaziv.  Aparatul PlusoptiX A09 se adreseaza medicilor oftalmologi preocupati de oftalmo-pediatrie.

De asemenea exista modelul PlusoptiX S09 (screener) destinat medicilor de familie, generalisti sau pediatri. Conceput dupa aceeasi tehnologie si cu o utilizare extrem de simpla, PlusoptiX S09 efectueaza in mod automat toate determinarile pe care le compara cu valorile normale standard. Astfel PlusoptiX S09 genereaza un certificat pe care este mentionat mesajul “Normal” sau “Control oftalmologic”.

     

Detalii:

Lucian Mares - Ing. Fizician

M: 0722 / 281 100

lucian.mares@optimed.ro

« inapoi

Articol vizualizat de 5974 cititori

MESAJ DE INTERES PUBLIC

 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale
Recomandare video
Dosarul Electronic de Sanatate al Pacientului   Dosarul Electronic de Sanatate al Pacientului

Prezentare pentru medici despre dosarul electronic de sanatate al pacientului.

vezi toate video »


© Reteaua Info-Sanatate, 2008-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805

   
Adnet