Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Reacţii alergice la înţepăturile de insecte

Reacţii alergice la înţepăturile de insecte

Corina Ilie, o tânără de 32 de ani, avea reacţii alergice repetate la înţepăturile de insecte.

Secil Omer

 

Secil Omer este medic homeopat, absolvent al cursurilor Societatii Romane de Homeopatie si al cursului Societatii Regale de Homeopatie din Londra, lector al Societatii Romane de Homeopatie.


Remediile homeopate sunt obţinute din plante, produse animale sau minerale, supuse unor procedee mecanice şi de diluare pentru obţinerea puterii terapeutice maxime. Nu conţin chimicale sau conservanţi. În cazul alergiilor, ele pot modifica reactivitatea sistemului imunitar, care declanşează reacţii exagerate la un anumit agent din mediu (praf, gaze de poluare, venin de insecte, polen, substanţe chimice).

Cu alte cuvinte, influenţează pe termen lung această hiper-reactivitate. Mecanismul de acţiune în cazul alergiilor reprezintă deci o modulare a sistemului imunitar pentru a nu mai declanşa reacţii exagerate la substanţele obişnuite din mediu.

Corina Ilie, o tânără de 32 de ani, avea reacţii alergice repetate la înţepăturile de insecte. De câteva ori s-a prezentat la camera de garda a unor spitale bucureştene, unde a primit tratament cu corticoizi injectabili şi, după externare, urma un tratament antihistaminic. Când a venit la cabinet avea o senzaţie de sufocare iminentă, vorbea cu dificultate şi nu putea înghiţi. A condus singură maşina până la cabinet, dar cu greu. Cavitatea bucală era tumefiată, iar la nivelul faringelui avea o roşeaţă intensă. Se plângea că resimte înţepături în gât.

Toate simptomele apăruseră în urmă cu 2-3 ore şi voia să evite injecţiile cu corticoizi. I-am administrat remediul Apis 30CH (un extract netoxic pe bază de venin de albine). După câteva minute am remarcat că senzaţiile de înţepătură s-au diminuat, iar după 10 minute senzaţia de sufocare era mult ameliorată. După 30 minute vorbea fără nicio problemă, iar staea sufocantă dispăruse. La un interval de 3 săptămâni a sunat pentru a-mi confirma că nu a mai avut nicio problemă, deşi s-a mai confruntat cu acelaşi alergen.
« inapoi

Articol vizualizat de 8734 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805