Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Slăbeşte cu aromaterapie

Slăbeşte cu aromaterapie

Folosite la masaj, în baie, în aromatizoare sau sub formă de picături administrate în infuzii, uleiurile esenţiale te pot ajuta să scapi de kilogramele care te deranjează.

Laura Matei

 

Uleiurile esenţiale pure pot fi folosite şi în tratarea altor afecţiuni. Fiecare ulei presupune o combinaţie unică a componentelor, cu proprietăţi terapeutice diferite. Ele se pot extrage din flori, frunze sau rădăcini.

Metabolismul
Vrei să slăbeşti şi de-abia aştepţi să foloseşti uleiurile esenţiale. În primul rând, este necesară o reechilibrare alimentară. Adesea, la începutul unui regim, ideea de „restricţie“ provoacă un stres ce duce la atitudini compulsive. Uleiurile esenţiale vor calma această fluctuaţie a emoţiilor, obligând organismul să elimine toxinele.
În aromatizor: pune, în părţi egale, ulei esenţial de mandarină şi de portocale dulci.
Pe cale orală: ia, dimineaţa şi seara, câte o linguriţă de hidrolat de neroli, pe toată perioada în care ţi-ai propus să slăbeşti.

Celulita
În cazul celulitei, în organism, pe anumite zone ale corpului, se acumulează apă şi toxine. Acest proces evoluează în mai multe faze: celulele de grăsime se dilată şi slăbesc reţeaua capilară subcutanată, apoi se multiplică, se regrupează şi se organizează în acele „grămăjoare“ dureroase şi dizgraţioase, care se simt la pipăit.
În aromatizor: pune 60% ulei esenţial de grepfrut, 30% ulei esenţial de palmarosa şi 10% ulei esenţial de busuioc.
În infuzie: pune o linguriţă de miere într-un pahar, apoi adaugă o picătură de ulei esenţial de busuioc, una de rozmarin şi una de grepfrut.
În baie: o dată pe săptămână, pune, într-o baie cu apă caldă, două picături de ulei esenţial de cedru şi trei de chiparos.
La masaj: în 50 ml lapte de corp, adaugă 15 picături de ulei esenţial de salvie, 15 de palmarosa, 10 de cedru şi 5 de niaouli. Masează uşor părţile afectate, de două ori pe săptămână, timp de o lună.

Reglarea digestiei
Una dintre cauzele digestiei dificile (arsuri, flatulenţă etc.) o reprezintă stresul. Pentru a evita sau preveni aceste tulburări, este important să mănânci într-o atmosferă de calm total.
În infuzie: pune o linguriţă de miere într-un pahar, apoi adaugă o picătură de ulei esenţial de mentă şi una de maghiran. Amestecă până obţii o pastă albă. Se foloseşte de trei ori pe zi – o treime miere, diluată într-un pahar mare cu apă, între mese.
Pentru masaj: în 50 ml ulei de masaj (migdale dulci), adaugă 15 picături de ulei esenţial de busuioc şi 10 de portocale dulci. Agită bine şi aplică pe abdomen, în zona epigastrului, cu mişcări circulare, în sensul acelor de ceasornic.
În aromatizor: pune, în părţi egale, ulei esenţial de lămâie, portocale dulci şi măghiran.

Elasticitatea epidermei
A fi slab nu este numai o chestiune de greutate. Această noţiune se bazează pe aspectul general al siluetei, în care se ia în considerare şi starea epidermei.
În infuzie: pune o linguriţă de miere într-un pahar, apoi adaugă o picătură de ulei esenţial de roiniţă şi una de rozmarin camforat.
Pentru masaj:
· Lapte corporal: în 50 ml de lapte de corp, adaugă 20 picături de ulei esenţial de portocale dulci, 10 de neroli, 5 de roiniţă şi 10 de chiparos verde.
· Ulei corporal: în 50 ml ulei de masaj (migdale dulci), adaugă 10 picături de ulei esenţial de lemn de trandafir, 10 de geranium, 10 de rozmarin camforat şi 10 de ylang-ylang.
În aromatizor: pune 70 % ulei de portocale dulci, 15% ulei de geranium şi 15 % ulei de rozmarin camforat.
« inapoi

Articol vizualizat de 6740 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805