Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Cancerul la san - Dincolo de frontierele prevenirii

Cancerul la san - Dincolo de frontierele prevenirii

Cancerul la san - Dincolo de frontierele prevenirii. In premiera pe piata din Romania, cea mai inovatoare tehnologie medicala pentru diagnosticarea si prevenirea cancerului mamar

Info-Sanatate.ro

 

    CANCERUL LA SAN
    DINCOLO DE FRONTIERELE PREVENIRII

In premiera pe piata din Romania, cea mai inovatoare tehnologie medicala pentru diagnosticarea si prevenirea cancerului mamar:

DATG – ANGIOTERMOGRAFIA DINAMICA

Joi, 18 martie, la Sala Amfiteatru al Institutului Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu, a fost prezentata in premiera in Romania una dintre cele mai inovatoare aparaturi pentru diagnosticarea si prevenirea tumorilor la san, DATG – ANGIOTERMOGRAFIA DINAMICA.

Tehnologia a fost adusa pe piata medicala romaneasca de Mihaela Borcea, o personalitate aflata de multi ani in prima linie in incercarea de a aduce in Romania cele mai noi si mai performante tehnologii pentru infrumusetarea si imbunatatirea sanatatii femeilor. 

Datorita acestei tehnici medicale inovatoare si sigure, vor putea creste sansele de depistare a maladiei, dar si de vindecare si de reintegrare in societate a persoanei afectate de aceasta teribila boala, reusindu-se astfel evitarea invaliditatii, a mutilarii corporale, a folosirii unor proteze mai mult sau mai putin eficiente si estetice, ce pot duce in mare parte a cazurilor la frustare, epuizare psihica, cu consecinte dintre cele mai grave asupra vietii de cuplu.

Aparatura a fost prezentata publicului de catre Dr. Daniele Montruccoli, medic oncolog, ginecolog si specialist in cancerul la san, Membru al Institutului de Oncologie al Universitatii Paris Sud, Seful Fundatiei pentru Cancerul la San din Geneva, Profesor de Oncologie la Universitatea « La Sapienza » din Roma.

Tehnologia este destinata spitalelor sau clinicilor de stat si private din Romania. Publicul prezentarii a fost alcatuit din directori spitale sau clinici, medici specialisti in domeniile oncologiei sau ginecologiei precum si personalitati implicate in lupta impotriva cancerului la san.

DATG este clasificata in categoria de termografie de contact, certificata de catre Comunitatea Internationala de Stiinta (Clasificarea Internationala a Bolilor, ver. 2002). Este o tehnologie dezvoltata in colaborare cu Departamentul de Fizica Medicala a Universitatii din Bologna, ce permite obtinerea de mai multe informatii, nu doar identificand cantitatea de caldura emanata de san, ci si fotografiind microcirculatia glandelor mamare la o rezolutie de cativa microni. Aceasta “fotografie morfologica”, in lipsa factorilor patologici, ramane constanta pe durata vietii unei femei. Studiile stiintifice despre neoangiogeneza probeaza prezenta vaselor noi in fazele incipiente ale cancerului. Astfel, pe parcursul investigatiilor, orice modificare care apare poate fi comparata cu rezultatul initial si poate arata daca un cancer se dezvolta. DATG poate fi folosit in paralel cu alte tehnici de diagnosticare, precum: mamografia, ecografia si rezonanta magnetica, histologia lobulara.

Sistemul de operare al Angiotermografiei Dinamice este reprezentat de o placa dintr-un plastic special (18 x 24 cm) ce incorporeaza un cristal lichid bazat pe nanotehnologia moleculara. Structura moleculara a acestor cristale le permite sa refracteze lumina ambientala pe spectrul rosu-violet in functie de caldura degajata cand aceasta este aplicata pe san. Imaginea generata pe placa apare ca niste linii de cativa milimetri, care reprezinta caracteristici cheie ale fluxului de sange. Interpretarea corecta a acestor informatii conduc catre un diagnostic.

Cele trei caracteristici fundamentale ale tehnologiei DATG sunt:

·        Fiecare femeie are propria morfologie a sanului (ca o amprenta)

·        Aceasta morfologie ramane constanta de-a lungul anilor daca nu apare nici o schimbare patologica

·        Modificarile patologice sunt independente de forma si dimensiunea tumorii

Considerentele practice ale metodei:

·        Rapiditate

·        Echipament limitat si costuri mici de intretinere

·        Non-invaziva

·        Poate fi folosita pentru pacientii de orice varsta

·        Prevenirea cancerului la san (detecteaza si neoplazia lobulara)

·        Nu iradiaza, nu se folosesc substante chimice, este o metoda nedureroasa

·        Metoda care se poate repeta

·        Performanta ridicata in timp, raspunsuri imediate

·        Soft usor de utilizat

 

« inapoi

Articol vizualizat de 4906 cititori

Sursa: Info-Sanatate

 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805