Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 


"Ziua mamei cu hepatita" - sarbatorita la Bucuresti

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO), cu sprijinul companiei Houston NPA, a demarat la inceputul acestei luni campania „Ziua mamei cu hepatită”.

Info-Sanatate.ro

 

Concepută pentru a se derula pe tot parcursul lunii martie, în 6 zone din ţară, iniţiativa s-a concretizat începând cu primul eveniment desfăşurat la Braşov (2 martie), care s-a bucurat de un real succes în rândul participanţilor: medici şi pacienţi deopotrivă.

Au urmat manifestări similare la Arad (12 martie), Constanţa (16 martie), Iasi (26 martie) şi Cluj (27 martie).

La BUCUREŞTI „Ziua Mamei cu Hepatită” se va desfăşura marţi, 30 martie, între orele 16.00-18.00, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale “Dr. Victor Babeş”, în Amfiteatru. Intrarea este liberă!

La eveniment vor participa medici de diverse specialităţi: boli infecţioase, gastroenterologie, ginecologie, pediatrie şi medicină de familie, oferindu-le astfel participanţilor ocazia să primească răspunsuri la întrebările care apar, de regulă, din primul moment în care un membru al familiei este diagnosticat cu o afecţiune hepatică.


Prin această acţiune tematică dorim să atragem atenţia asupra problemelor pe care le întâmpină în primul rând pacientele cu afecţiuni hepatice şi familiile acestora încă din faza depistării bolii.


Rezultate aşteptate în urma campaniei: informarea corectă a femeilor cu hepatită asupra posibilităţilor de tratament şi a regimului de viaţă pe care trebuie să-l aibă dacă îşi doresc un copil sau dacă au deja un copil, precum şi strângerea de informaţii utile pentru a veni în sprijinul acestor femei.


Cu acest eveniment din Bucureşti se va încheia seria de 6 evenimente desfăşurate de APAH-RO. În luna aprilie organizatorii vor emite un comunicat cu rezultatele înregistrate ale campaniei.

Statistici:
Estimările arată că peste 2 milioane de români trăiesc cu virusul hepatitei B sau C. Netratată, hepatita B evoluează în ciroză hepatică la aproximativ 30% din pacienţi, iar virusul hepatitei B e responsabil de 70% din cancerele hepatice primitive. În cazul hepatitei virale C, aproximativ 80% din infecţiile acute se cronicizează. Un sfert din cei cu hepatită cronică C dezvoltă ciroză hepatică, iar unu din cinci pacienţi cu hepatită cronică C dezvoltă cancer hepatic.


Relaţii suplimentare despre intalniri se pot obţine de la:

Marinela Debu, preşedinte APAH-RO, tel. 0721/30.41.60
Camelia Vlad, dep. Promovare şi Comunicare APAH-RO, tel. 0725/21.91.20
Simona Oprea, PR Manager Houston NPA, 0733/07.63.81, simona.oprea@houston.ro
e-mail: apahromania@yahoo.com
Site: www.hepato.ro

Notă:
Ascociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO), cu sediul social în Braşov, este un ONG, fără scop lucrativ, cu statut juridic, lansat, într-un cadru oficial la Bucureşti, în luna mai 2009, cu ocazia "Zilei Mondiale a Hepatitei", în prezenta prof. dr. Adrian Streinu-Cercel şi prof. dr. Mircea Diculescu. În scurt timp, Asociaţia a reuşit să se remarce, printre altele, prin iniţierea petiţiei adresată autorităţilor române, prin care a cerut introducerea în cel mai scurt timp a unui Program Naţional pe Hepatite, a unui Program de screening şi a unui Registru Naţional pe Hepatite. De asemenea, a demarat la nivel naţional campania “Informează-te şi protejează-te!”, desfăşurată inclusiv în şcoli şi centre sociale, având sprijinul medicilor, direcţiilor de sănătate publică şi a inspectoratelor şcolare. De anul trecut, APAH-RO este membră a Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (C.O.P.A.C).
 
HOUSTON NPA este o companie românească care are drept obiect de activitate crearea de concepte pentru campanii de promovare şi serviciile de vânzări proiecte. Houston NPA aduce oamenii care întreabă şi oamenii care au răspunsurile în echipa Sănătăţii, promovând informaţia medicală prin evenimente, media şi campanii sociale.  Houston NPA – No Problem. Action!

 

« inapoi

Articol vizualizat de 7234 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805