Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Stomatologul îţi recomandă

Stomatologul îţi recomandă

Profilaxia postnatală cuprinde, în principal, două perioade: cea preeruptivă şi cea posteruptivă; rolul important îl au părinţii, medicul de familie, stomatologul şi asistentul de profilaxie.

Mariana Smadu

 

Mariana Smadu este medic primar stomatolog, medic primar ortodont, cu competenta pe radiodiagnostic, Clinica stomatologica „Opran“.


În perioada preeruprivă, mama trebuie să acorde o atenţie permanentă igienei orale, care se realizează prin bandajări ale mucoasei şi crestei alveolare cu ceai de muşeţel după fiecare alăptare. Profilaxia posteruptivă este efectuată la început cu părinţii, aceştia supervizând procesul de curăţare a dinţilor.

Cu timpul, îngrijirea orală trebuie să devină o deprindere a copilului, astfel încât periajul să fie realizat cât mai corect. Erupţia dentară este condiţionată genetic pentru ordinea de erupţie şi vârsta biologică a individului, fiind un fenomen biologic complex, cu importanţă hotărâtoare asupra dezvoltării întregului aparat dento-maxilar. Igiena orală a dinţilor temporari este foarte importantă deoarece, prin metodele de profilaxie, se evită pierderea precoce prin carii.

O importanţă deosebită trebuie acordătă deprinderii periajului dentar, care apare în jurul vârstei de trei ani şi se consolidează între trei şi şase ani. Perioadă preşcolarităţii (grădiniţă) are o mare însemnătate pentru însuşirea periajului. De asemenea, alimentaţia trebuie să fie adecvată fiecărei perioade de vârstă.
« inapoi

Articol vizualizat de 2395 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805