Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Pericolele poluării aerului asupra sănătăţii!

Pericolele poluării aerului asupra sănătăţii!

De mulţi ani, poluarea aerului reprezintă o problemă pentru ţările industrializate, devenind una dintre ameninţările cele mai periculoase pentru sănătatea oamenilor.

 

Anual, miliarde de tone de praf se ridică în atmosferă. Curenţii de aer care circulă în jurul planetei poartă “râurile” de praf şi le împrăştie pe tot globul. Ceea ce trebuie subliniat în această problemă este faptul că aproximativ 20% din poluarea aerului este consecinţa activităţii omului, cele mai mari surse de poluare produse de om fiind centralele de termoficare, uzinele electrice, minele, fabricile, mijloacele de transport, etc. Din cauza nivelului ridicat de poluare din aer, Agenţia de Protecţie a Mediului a declarat “epidemia poluării aerului”. De peste 20 de ani, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Programul Naţiunilor Unite pentru Protecţia Mediului luptă împotriva poluării aerului.
Cu toate acestea, multe persoane nu conştientizeză faptul că poluarea există atât în interiorul clădirilor, cât şi în exterior. În realitate, gradul de poluare a aerului de interior (concentraţia poluanţilor în aerul de interior) poate fi, de multe ori, mai ridicat decât cel din exterior şi poate provoca  crize de astm, infecţii la nivelul  cailor respiratorii superioare.

Surse generatoare de poluarea aerului de interior
Poluarea aerului de interior poate fi generată de diverse surse, cum ar fi: materii organice (ciuperci, polen, acarieni, păr de animale etc), produse chimice ( adezivi şi vopsele, produse de curăţat), produse de combustie (fum de ţigară, încălzire cu gaz, combustibil solid).
Particulele de poluanţi se depun pe suprafaţa pielii sau pe pleaope, nas sau gât; pot fi inhalate şi pătrund în căile respiratorii, până la nivelul alveolelor pulmonare. Odată ce particulele poluante au pătruns în sistem, pot provoca reacţii multiple care au ca rezultat îmbolnăvirea.
Fără îndoială, unul dintre cei mai periculoşi duşmani ai sănătăţii este praful menajer. Multe studii au arătat că într-un an, dintr-o locuinţă de 4 persoane se adună până la 45 kg de praf. Doar un gram de praf conţine aproximativ 700 de miliarde de particule cu compoziţie diferită. Cu fiecare inspiraţie, un adult inhalează între 40.000 şi 75.000 de particule de praf.

Therapy Air Plus, soluţia împotriva poluării aerului de interior
Soluţia împotriva poluării aerului de interior, în situaţia în care sursele poluante  nu pot fi eliminate în totalitate, este oferită de aparatele de purificare a aerului de interior. Cel mai eficient terapeut al aerului, Therapy Air Plus este un aparat de o tehnologie avansată care reuşeşte cu succes să avem într-o încăpere  aer curat. Datorită capacităţii sale de a reţine chiar şi cele mai mici particule, acest aparat reprezintă soluţia adecvată pentru toţi cei care suferă de alergii precum astmul alergic şi/sau rinitele alergice. „Inima” aparatului Theray Air Plus este prezenţa filtrului HEPA, o tehnologie foarte eficientă în filtrarea particulelor fine din aer.
“Sindrom al clădirii bolnave”


Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, aproximativ 60% dintre clădirile din Statele Unite ale Americii provoacă aşa numitul “Sindrom al clădirii bolnave” Din cauza simptomelor asemănătoare, medicii au crezut că este gripă, dar simptomele bolii dispăreau când persoana afectată se muta din casă sau îşi schimba locul de muncă. Cum s-a ajuns la acest fenomen, al clădirilor “bolnave”? Pe măsură ce tehnologia a avansat, s-au construit noi clădiri moderne, în care materialele de construcţie şi izolante, aerul condiţionat, materialele din PVC, mobile din plastic şi fibră de sticlă, echipamentul modern de birou (faxuri, copiatoare, monitoare, imprimante) reprezintă adevărate surse de substanţe toxice.

Tehnologia acestui filtru asigură eficienţă maximă de captare a 99,97% dintre particulele cu dimensiuni de până la 0,3 microni. Filtrul HEPA ajută la retinerea tuturor poluantilr inclusiv cei de natură biologică. Therapy Air este destinat tuturor, atât celor cu probleme de sănătate, cât şi persoanelor sănătoase. Este cel mai bun aliat în prevenirea unei game variate de boli, în special afecţiuni respiratorii, alergii, astm, bronşite.


Afecţini care pot fi ameliorate cu ajutorul Therapy Air:

Afecţiuni oculare: blefarita, eczema pleoapelor, orgeletul, conjunctivitele.
Alte afecţuni: rinita alergică, faringita, astmul bronşic, bronşita acută, bronhopneumopatia obstructivă cronică (BPOC), cardiopatia ischemică, afecţiuni cutanate, sanguine, scăderea imunităţii corpului.
Cât timp cauzele ce generează poluanţi sunt prezenţi în aerul pe care îl respirăm, metoda cea mai eficientă este reţinerea acestor particule, pulberi, polen, etc. Aparatele Therapy Air şi Therapy Air Plus au capacitatea de a purifica aerul, oferind bolnavului astmatic şansa unei vieţi mai bune: crizele de astm sunt de mai mică intensitate, perioadele de acalmie sunt mai lungi, starea generală se ameliorează.

 

« inapoi

Articol vizualizat de 5793 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805