Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

S-a aprobat Hotărârea de Guvern pentru achiziţionarea de vaccin anti-TBC

S-a aprobat Hotărârea de Guvern pentru achiziţionarea de vaccin anti-TBC

La propunerea ministrului Sănătăţii CSEKE Attila, Executivul a aprobat astăzi Hotărârea de Guvern pentru achiziţionarea de vaccin BCG.

 

Acest lucru s-a realizat cu sprijinul Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), organizaţie interguvernamentală internaţională constituită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.

Conform actului normativ, Ministerul Sănătăţii urmează să achiziţioneze 1 000 000 de doze de vaccin anti -TBC astfel încât să se poată asigura recuperarea la vaccinare a tuturor copiilor născuţi în perioada februarie – mai 2010,  precum şi vaccinarea tuturor nou - născuţilor din următoarele 9 luni, aşa cum este prevăzut în  Programului Naţional de Imunizări.

În baza Acordului-cadru de cooperare dintre Guvernul României şi Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 295/1992, UNICEF şi-a oferit disponibilitatea de a sprijini Ministerul Sănătăţii în facilitarea procedurilor de achiziţie a vaccinului BCG de la producătorii internaţionali agreaţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Pentru achiziţionarea cantităţii de 1.000.000 doze de vaccin BCG, Ministerul Sănătăţii va aloca 259.877 lei (81.732,50 USD) din fondurile Programelor naţionale de boli transmisibile.

Conform prevederilor hotărârii de guvern, Ministerul Sănătăţii va plăti UNICEF un avans de 30% din valoarea totală a achiziţiei, în vederea demarării procedurilor de achiziţie de către această organizaţie.

MS estimează finalizarea achiziţiei în 4-5 săptămâni de la publicarea în Monitorul Oficial a HG.

Statul român asigură anual, gratuit, în maternităţi,  vaccinarea BCG a tuturor nou-născuţilor în cadrul Programului Naţional de Imunizare. Se asigură astfel prevenirea  formelor  invazive, hematogene de tuberculoză la copii, şi contribuie totodată la diminuarea incidenţei bolii în populaţia generală.  

Ministerul Sănătăţii a încheiat în fiecare an un contract de furnizare de vaccin BCG cu producatorul naţional de vaccinuri Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Microbiologie şi Imunologie (INCDMI) “Cantacuzino” în vederea asigurării cantităţilor necesare de vaccin pentru toţi nou- născuţii din cursul anului respectiv.

În anul 2009, INCDMI Cantacuzino a livrat Ministerului Sănătăţii cantităţile de vaccin necesare, însă din cauza lucrărilor de retehnologizare la linia de producţie şi înfiolare,  acesta a încetat procesul de producţie din al II-lea trimestru al anului, asigurându- se astfel cantităţile necesare doar până la sfârşitul lunii ianuarie 2010.

Având în vedere că în acest an Institutul nu a finalizat la timp planul de retehnologizare, Ministerul Sănătăţii s-a aflat în imposibilitate de a asigura vaccinul necesar pentru copiii născuţi începând cu luna februarie.

« inapoi

Articol vizualizat de 5735 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805