Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

5 Iunie 2010: Ziua Mondiala a Laptelui

5 Iunie 2010: Ziua Mondiala a Laptelui

Peste 500 de copii vor sărbători Ziua Mondială a Laptelui şi Ziua Mondială a Mediului alături de SuperPak

 

Sâmbătă, 5 iunie 2010, în Sala Mare a Palatului Naţional al Copiilor din Bucureşti, între orele 11:00 – 13:00, peste 500 de copii, părinţi, bunici şi cadre şcolare vor sărbători Ziua Mondială a Laptelui şi Ziua Mondială a Mediului alături de Tetra Pak, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) şi Asociaţia Patronală din Industria Laptelui (APRIL).

Copiii şi educatorii de la Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti au ales marcheze aceste două zile mondiale cu ocazia spectacolului aniversar al instituţiei - 25 de ani de funcţionare al Palatului Naţional al Copiilor - pentru a transmite împreună cu SuperPak, un mesaj despre importanţa protejării mediului înconjurător şi a unei alimentaţii sănătoase.

Pentru a aduce în atenţia adulţilor şi copiilor importanţa aportului zilnic de lapte pentru o alimentaţie sănătoasă, România a aderat la comunitatea internaţională World Milk Day - Ziua Mondială a Laptelui, înfiinţată încă din anul 2001, alături de alte state precum Norvegia, Suedia sau Germania.

În ţara noastră, conform aprecierilor ASPOR, 1 din 3 femei şi 1 din 5 bărbaţi suferă o fractură din cauza osteoporozei pe parcursul vieţii, iar numărul de persoane afectate este prevăzut a creşte de 2 până la 3 ori în următorii ani.

În acest an în România, la iniţiativa Tetra Pak şi sub egida FAO, evenimentul are ca scop conştientizarea importanţei consumului de lapte în alimentaţia şi creşterea sănătoasă a copiilor şi educarea lor în spiritul respectului faţă de hrană şi a colectării selective a cutiilor de lapte.

Cu această ocazie, Tetra Pak atrage atenţia copiilor şi părinţilor asupra petiţiei online lansate de FAO pentru eradicarea foametei în lume, în prezent peste 1 miliard de oameni fiind afectaţi de foamete cronică la nivelul întregii planete.

„În România, consumul de lapte este încă sub nivelul mediu normal. Ne dorim să atragem atenţia că, pentru o dietă sănătoasă, consumul acestui aliment este obligatoriu mai ales pentru copiii aflaţi în perioada de creştere. Tetra Pak este lider mondial în rândul companiilor furnizoare de soluţii de procesare şi ambalare a alimentelor lichide. Ne asumăm cu responsabilitate această poziţie, generând creştere în armonie cu principiile sustenabilităţii.

Motto-ul nostru „Protejează ce e bun” reflectă viziunea noastră de a oferi alimente sigure şi disponibile oriunde, dar şi acţiuni de educare în spiritul protejării mediului înconjurător. Credem că numai deprinderea de a colecta selectiv poate contribui la o mai bună gestionare a resurselor planetei”, a declarat Daniela Cîrmaciu, Communications and Environment Officer, Tetra Pak South-Eastern Europe.  

Sărbătoarea laptelui va conţine o serie de manifestări pentru a exemplifica beneficiile laptelui ambalat igienic pentru o alimentaţie echilibrată, iar Tetra Pak va oferi detalii despre modalităţile de reciclare a cutiilor de lapte.

Cu mic cu mare, toţi participanţii sunt încurajaţi să aducă la eveniment ambalaje de lapte pentru a fi reciclate şi vor fi răsplătiţi de SuperPak, mascota proiectului educaţional iniţiat de Tetra Pak, cu o multitudine de cadouri surpriză.

„Acest eveniment este deosebit de important pentru Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură, iar faptul că, sărbătorim împreună pentru a 3-a oară consecutiv „Ziua Mondială a Laptelui” în România nu face decât să sublinieze implicarea constantă a FAO în dezvoltarea de programe de conştientizare a importanţei unei alimentaţii sănătoase şi a consumului de lapte.

În plus, dorim pe această cale să atragem atenţia tuturor şi să îi invităm să susţină eforturile noastre pentru eradicarea foametei la nivel mondial, prin semnarea petiţiei online (www.1billionhungry.org), în acest moment, peste 1 miliard de oamenii fiind afectaţi de acest teribil fenomen”, a declarat Bogdan Bazgă, reprezentant FAO în România.

Despre proiectul Tetra Pak „Cu fiecare ambalaj colectat, eşti şi tu un SuperPak”
Proiectul „Cu fiecare ambalaj colectat, eşti şi tu un SuperPak” şi-a propus încurajarea elevilor şi a cadrelor didactice să participe activ la protejarea mediului înconjurător prin reciclarea ambalajelor de lapte şcolar.

Elevii sunt învăţaţi că fiecare cantitate de hârtie sau carton reciclată este importantă, deoarece 1 tonă de carton reciclat contribuie la salvarea de la tăiere a 15-20 de copaci.

Programul se derulează în prezent în 10 şcoli din judeţul Mediaş şi îl are în centrul atenţiei pe SuperPak, care vine în ajutorul copiilor cu informaţii despre beneficiile consumului de lapte încă de la vârsta fragedă şi importanţa implicării active a tuturor copiilor în colectarea selectivă a cutiilor de lapte şcolar.

Elevii au ocazia să înveţe despre avantajele spiritului de echipă în obţinerea succesului şi împlinirea pe care o pot avea prin contribuţia lor la protejarea mediului înconjurător de câte ori au ocazia. În plus, efortul lor este recompensat cu diverse cadouri din ambalaje reciclate.

Şcolile reprezintă cel mai bun mediu de formare a unei conduite pozitive faţă de mediu şi alimentaţie, iar Tetra Pak a dezvoltat aceste programe pentru a sensibiliza opinia publică asupra importanţei consumului de lapte în alimentaţia şi creşterea sănătoasă a copiilor şi educarea lor în spiritul respectului faţă de hrană şi a colectării selective.

Cu această ocazie, Tetra Pak şi-a dorit să arate copiilor care sunt beneficiile laptelui ambalat igienic şi importanţa acţiunilor de reciclare a cutiilor de lapte şcolar, învăţând cum laptele devine 100% pentru consum prin tratament termic şi ambalare aseptică.

Despre Ziua Mondială a Laptelui:
Ziua Mondială a Laptelui este sărbătorită la nivel mondial, în fiecare an, începând din 2001 prin diverse evenimente care aduc în centrul atenţiei bunătatea laptelui şi beneficiile sale pentru sănătate. Toate aceste activităţi se desfăşoară sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie (FAO - Food and Agriculture Organization of the United Nations) şi acoperă o parte impresionantă a globului, laptele fiind celebrat atât în Europa, în ţări occidentale precum Norvegia, Suedia, Germania sau Finlanda, ţări cu o lungă tradiţie în industria laptelui, cât şi în zone exotice precum Malawi, Tanzania, Indonezia, Japonia, Costa Rica şi chiar în Kosovo, Burkina Faso şi Fâşia Gaza. În fiecare an, tot mai multe ţări se alătură comunităţii internaţionale World Milk Day şi recunosc importanţa promovării laptelui şi educării populaţiei spre o viaţă sănătoasă.

Mai multe informaţii despre Ziua Mondială a Laptelui în România găsiţi pe www.lapteuht.ro.

Despre Tetra Pak:
Tetra Pak este liderul mondial în soluţii de procesare, ambalare şi distribuire a produselor alimentare lichide. Lucrând îndeaproape cu clienţii şi furnizorii noştri, oferim produse sigure, inovatoare şi în armonie cu protecţia mediului înconjurător, care satisfac în fiecare zi cerinţele a sute de milioane de oameni din toată lumea. Având peste 20 000 de angajaţi şi operaţiuni în peste 150 de ţări, noi credem în asumarea cu responsabilitate a poziţiei de lider în industria de profil, pentru crearea unei creşteri profitabile în armonie cu protecţia mediului înconjurător şi cu o bună conduită socială.        
Motto-ul nostru, „PROTEJEAZĂ CE E BUN™", reflectă viziunea noastră de a oferi alimente sănătoase şi disponibile oriunde. Mai multe informaţii despre Tetra Pak sunt disponibile pe www.tetrapak.ro.


 

« inapoi

Articol vizualizat de 5353 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805