Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Superstiţia

Superstiţia "marţi 13" se confirmă în anumite cazuri!

Şase oameni au fost transportaţi, marţi, la Spitalul de Urgenţe "Sfântul Ioan", în urma unor probleme grave de sănătate.

Dr. Tudor Ciuhodaru

 

Tudor Ciuhodaru este Deputat , Medic Primar, Şef UPU de la Spitalul Clinic de Urgenţe „Sfântul Ioan“, Iaşi.


Un bărbat de 23 de ani din Prisăcani a fost agresat la ieşirea dintr-un bar şi este posibil să fi fost confundat de către atacatori cu un alt sătean, întrucât victima nu i-a recunoscut pe agresori. Ghinionistul a fost preluat în cel mai scurt timp de către medici şi este în curs de evaluare şi stabilizare în echipa de traumă.

Un alt bărbat în vârstă de 35 de ani a fost adus la spital, după ce a fost înjunghiat de mai multe ori într-o gară. Pacientul se afla în stare de şoc în momentul în care a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe. El a avut nevoie de măsuri de suport respirator şi resuscitare volemică. Medicii au hotărât să îl opereze imediat, întrucât prezenta două plăgi- una la nivelul hemitoracelui stâng şi una abdominală. Prognosticul este rezervat.

Ambulanţa de la Unitatea de Primiri Urgenţe a adus la spital o victimă implicată într-un accident rutier. Şoferul maşinii a adormit la volan, iar autoturismul a rămas blocat între doi copaci. Pacientul este în curs de evaluare şi stabilizare şi va rămâne internat la Traumatologie pentru rezolvarea multiplelor fracturi deschise. Prognosticul este rezervat din cauza leziunilor multiple şi a complicaţiilor posibile. Alte două victime implicate în acelaşi accident urmează să fie aduse la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

O persoană în vârstă de 60 de ani a avut nevoie de asistenţă medicală, după ce a căzut de la o înălţime de peste cinci metri. Pacientul politraumatizat a fost preluat rapid în echipa mixtă de trauma-medic de urgenţă, ortoped-traumatolog, chirurg de urgenţă şi reconstructiv. Pacientul va rămâne internat la Chirurgie Toracică, întrucât prezintă 12 coaste fracturate (din care 7 la nivelul hemitoracelui stâng ), precum şi fractură de coloană. Din cauza tulburărilor ventilatoriii şi riscului de complicaţii, prognosticul rămâne rezervat.« inapoi

Articol vizualizat de 5415 cititori

medicalnet.ro/blog/ciuho

 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805