Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Cea mai performantă metodă de diagnostic prin imagine a fost lansată în România

Cea mai performantă metodă de diagnostic prin imagine a fost lansată în România

Centrul de servicii medicale Delta Healthcare a instalat aparatul de rezonanţă magnetică de 3 Tesla.

 

Primul aparat de acest fel prezent în România permite obţinerea de imagini a întregului corp cu un timp de expunere redus şi o putere de rezoluţie incomparabilă. Metoda de investigaţie a fost pusă la punct de echipa condusă de Conf. Dr. Vladimir Ene la centrul de cercetare şi diagnostic în imagistică medicală Signa+, din cadrul centrului de servicii medicale din Bucureşti Delta Healthcare.

Investigaţia prin rezonanţă magnetică (iRM) la o intensitate de 3 Tesla este cea mai performantă metodă de diagnostic prin imagine. Investigaţia cu iRM 3T poate diagnostica leziuni cu dimensiuni începând de la 2 mm.

Cu aparatul iRM 3T se pot identifica boli în stadiu incipient, care nu pot fi depistate cu alte aparate de diagnostic imagistic în regiuni ale creierului, măduvei spinării, cartilagiului articular etc.

Dintr-un număr de 150 de examinări ale sistemului nervos (creier şi măduva spinării) efectuate în ultimele 2 luni la clinica SIGNA+ cu aparatul iRM 3T, aproximativ 15% au evidenţiat leziuni nevizualizate la examenele iRM anterioare, iar în 5% dintre cazuri s-au infirmat leziuni diagnosticate anterior prin iRM.

Dintr-un total de 52 de examinări ale întregului corp solicitate de pacienţi sănătoşi, au fost decelate în urma investigaţiei iRM 3T un număr de 35 de afecţiuni care nu se manifestau simptomatic.

Examinarea iRM 3T nu este iradiantă si nu produce niciun efect nedorit asupra pacientului.

www.signaplus.ro
« inapoi

Articol vizualizat de 6546 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805