Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Claritine demarează o campanie de informare cu privire la alergii

Claritine demarează o campanie de informare cu privire la alergii

Potrivit unor studii realizate în 2008, 1 din 4 europeni suferă de alergie, iar neglijarea unei astfel de probleme poate avea complicaţii grave asupra organismului.

 

Campania de sensibilizare, informare şi educare cu privire la alergii se va desfăşura în perioada 17 iulie- 30 august în oraşele Bucureşti, Braşov, Cluj, Iaşi, Constanţa şi Timişoara.

Evenimentul se adresează atât părinţilor, cât şi copiilor. Din acest motiv, Claritine va introduce în programul campaniei un joc pentru cei mici animat de un clovn numit Alergino şi o prietenă a acestuia, asistenta Clara.

Animatorii vor avea o bază de 10 jocuri de care se vor folosi în funcţie de numărul de copii dornici să participe şi de starea de spirit. La finalul programului, fiecare copil va primi o diplomă de absolvire a cursurilor de joacă şi va fi inscris în Clubul Alergino.

Potrivit unui studiu ARIA 2008, 1 din 4 europeni suferă de alergie! Alergiile afectează sănătatea, starea psihologică şi implicit situaţia financiară. Cele mai cunoscute afecţiuni alergice sunt rinita alergică, astmul bronşic, urticaria şi angioedemul, dermatita atopică, conjunctivita alergică şi reacţiile anafilactice. Acestea pot fi prevenite sau tratate printr-o serie de măsuri: evitarea alergenilor, tratamentul medicamentos, imunoterapie şi educaţia pacienţilor în legătură cu simptomatologia, diagnosticarea corectă şi tratamentul adecvat.

Lansat în Belgia în 1988, Claritine devine în 1994 cel mai vândut antihistaminic din lume. În 1995, este lansat pe piaţa românească. Între 1996 şi 2005, este liderul pieţei de antihistaminice din România, iar în 2006 devine OTC datorită profilului ridicat de siguranţă. Conform unui raport Cegedim 2009, Claritine este liderul pieţei de antialergice OTC. 

Claritine şi-a dovedit eficienţa în tratarea alergiilor, cu precădere în cazul rinitei alergice, a conjunctivitei alergice, a urticariei şi a altor dermatoze alergice.
« inapoi

Articol vizualizat de 4412 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805