Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Protejaţi-vă pielea de radiaţiile solare în fiecare zi!

Protejaţi-vă pielea de radiaţiile solare în fiecare zi!

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că numărul persoanelor bolnave de cancer de piele este în creştere.

 

Pielea este cel mai mare, cel mai greu şi, adesea, cel mai neglijat organ al corpului uman. Pielea asigură primul nivel de protecţie împotriva substanţelor chimice, a poluării, razelor ultraviolete şi infecţiilor, împiedicând şi evaporarea lichidelor din corp.

Radiaţia solară este asociată frecvent cu bolile cronice de piele, inclusiv cu o serie de forme de cancer de piele, dintre care melanomul malign este forma cea mai periculoasă, dar şi cu îmbătrânirea prematură a pielii, cataracta şi alte boli ale ochilor. De asemenea, expunerea prelungită la soare poate agrava afecţiuni patologice deja existente, precum bolile cardiovasculare sau bolile autoimune.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, numărul de cazuri de melanom malign şi cancer de piele nonmelanomic a crescut în ultimele decenii. Astfel, la nivel mondial, apar anual peste 2 milioane de cazuri de cancer de piele nonmelanomic şi 200 000 de cazuri de melanom malign, înregistrându-se 60 000 victime. Majoritatea melanoamelor apar în grupul de vârstă 40-70, dar frecvenţa apariţiei între 20 şi 40 de ani este în creştere.

Din fericire, problemele cauzate de acţiunea dăunătoare a razelor soarelui pot fi prevenite prin măsuri de protecţie care sunt simple şi la îndemâna oricui.

Când devine soarele dăunător?

Expunerea scurtă la soare a mâinilor, feţei şi braţelor ajută corpul să producă în mod natural vitamina D. Radiaţia ultravioletă stimulează sinteza vitaminei D, care are un rol important în creşterea absorbţiei calciului şi fosforului din alimentaţie, precum şi în dezvoltarea osoasă, întărirea imunităţii şi regenerarea celulară.

O măsură minimă pentru protejarea pielii de apariţia cancerului de piele constă în combinarea produselor de îngrijire personală cu factor de protecţie solară minim 15 cu antioxidanţii naturali. Antioxidanţii sunt compuşi naturali care reduc efectele toxice ale radicalilor liberi, ceea ce înseamnă că neutralizează moleculele de oxigen instabile, ajutând corpul să nu îşi distrugă celulele.

Dacă expunerea la soare este prelungită, cum se întâmplă la plajă sau în alte condiţii similare, este obligatorie folosirea produselor de protecţie a pielii special create pentru plajă.

"Nu putem trăi fără soare, este clar, dar prea mult soare poate fi periculos- chiar mortal. Cred cu tărie că merită să sacrificăm 30 de secunde, în fiecare dimineaţă, ca să folosim un produs de îngrijire personală cu factor de protecţie solară minim 15, întrucât micşorăm astfel riscul apariţiei cancerului de piele. Deşi niciun produs nu poate bloca 100% acţiunea razelor solare, este bine să luăm cât mai multe măsuri de protecţie pentru sănătatea pielii noastre şi, la urma urmei, pentru viaţa noastră”, a declarat Jacquie Carter, o supravieţuitoare a cancerului de piele, care este Trainer Internaţional şi Director de Marketing în domeniul Îngrijirii Personale în cadrul Herbalife Ltd.

Trucuri de protecţie a pielii:
•obişnuiţi-vă să folosiţi pe parcursul întregului an produse de îngrijire personală cu factor de protecţie minim 15;
•folosiţi mereu produse de protecţie a pielii special create pentru plajă sau pentru condiţii similare;
•după ce transpiraţi sau după ce înotaţi, nu uitaţi să aplicaţi din nou produsele de protecţie special create pentru plajă;
•limitaţi expunerea la soare, mai ales la prânz, în timpul verii;
•beţi multe lichide precum apă minerală, apă plată, sucuri naturale şi ceaiuri;
•purtaţi haine vaporoase şi uşoare, din fibre naturale, ochelari de soare cu protecţie UV  şi pălării de soare cu boruri largi.

Despre Herbalife Ltd.

Compania Herbalife Ltd, unul dintre cei mai importanţi producători şi distribuitori de produse nutritive din lume, oferă posibilitatea unui loc de muncă independent şi suportul pentru o viaţă echilibrată, prin produse bazate pe cercetări ştiinţifice, eficiente pentru vitalitatea organismului, o bună stare fizică, psihică şi socială, un aspect exterior îngrijit şi un corp frumos.
Herbalife Ltd are aproape 30 de ani de existenţă pe piaţa internaţională, produsele companiei fiind distribuite în 73 de ţări, inclusiv România, prin intermediul a 2 milioane distribuitori independenţi.        

www.herbalife.ro
« inapoi

Articol vizualizat de 3199 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805