Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

15 persoane au ajuns la spital, în urma unor tentative de suicid

15 persoane au ajuns la spital, în urma unor tentative de suicid

Medicii de la Spitalul de Urgenţe "Sfantul Ioan" din Iaşi încearcă să salveze o femeie care a vrut să îşi ia viaţa din lipsa banilor necesari achitării unor facturi.

Dr. Tudor Ciuhodaru

 

Tudor Ciuhodaru este Deputat , Medic Primar, Şef UPU de la Spitalul Clinic de Urgenţe „Sfântul Ioan“, Iaşi.


La Spitalul de Urgenţe "Sfântul Ioan" au ajuns 15 pacienţi în ultimele două gărzi, după ce au încercat să îşi ia viaţa. În stare critică a fost adusă o femeie de 59 de ani din Iaşi, care s-a  intoxicat cu o substanţă corozivă.

Pacienta aflată în şoc cu hemoragie digestivă şi disfagie, disfonie, dispnee a necesitat încă din UPU măsuri de resuscitare asigurate de medicii de urgenţă, antisecretorii, hemostastice, antispastice, antalgice, simultan cu explorările imagistice, biologice şi toxicologice. Pacienta a rămas internată la ATI- Toxicologie, dar prognosticul este extrem de rezervat din cauza riscului de hemoragie şi perforaţie digestiva.

Gestul suicidar a fost determinat de imposibilitatea achitării facturilor. Când starea clinică se va ameliora, pacienta va beneficia de suportul psihologic al celor de la CIRTITA. Nu există un program naţional de prevenţie a suicidului şi nici centre de criză, iar iniţiativele pe bază de voluntariat nu pot acoperi necesităţile de prevenţie şi terapie în vremuri dificile.

Fără un astfel de centru, în noul spital de urgenţe din Copou, numărul tentativelor şi recidivelor suicidare va continua să crească.
« inapoi

Articol vizualizat de 2932 cititori

medicalnet.ro/blog/ciuho

 
 



© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805