Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Telocitele au fost recunoscute în SUA

Telocitele au fost recunoscute în SUA

Descoperirea medicală la nivel mondial, Telocitele, a fost realizată de echipa de cercetători români de la Institutul Naţional de Patologie “Victor Babeş”, condusă de Acad. L.M. Popescu.

 

Vizita în SUA a lui L.M. Popescu, Preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale din România (ASM) şi Vice-Preşedintele Federaţiei Europene a Academiilor de Medicină (FEAM), a scos în evidenţă acceptarea Telocitelor ca un nou tip de celule în organismul uman, care ar putea produce o adevarată “revoluţie” în sens pozitiv în medicina contemporană.

Timp de două săptămâni, Popescu a susţinut mai multe conferinţe şi a avut o serie de întâlniri cu personalităţi din lumea medicală mondială.

Popescu se va deplasa în China, la invitaţia cercetătorilor din Shanghai, unde va participa la două evenimente importante pentru lumea medicală: 7th International Symposium on Respiratory Diseases (www.isrd.org) şi Symposium on Advanced Biotechnologies & Instrumentations (www.sabish.org).

În cadrul celor două simpozioane, Popescu va susţine prezentările “Telocytes in Lungs & Pleura” şi “Current development and future of Telocytes”.

Participarea la cele 2 manifestări va fi urmată de o Conferinţă despre “Rolul şi importanţa Telocitelor în Medicina Celulară şi Moleculară” la Tongji University School of Medicine, Departamentul de Patologie şi Fiziopatologie.

“Aşteptăm un plus de interes în ceea ce priveşte telocitele şi bineînţeles stabilirea unor acorduri de cooperare ”, a precizat L.M. Popescu, referindu-se la vizita în Shanghai din luna octombrie.

“Telocitele reprezintă o descoperire considerată neaşteptată, dar de fapt este vorba despre sagacitate şi intuiţia noului. Telocitele sunt probabil un partener pentru celulele stem în procesul de regenerare şi reparare a inimii şi posibil în general a organismului uman. Cel puţin în cazul infarctului miocardic avem deja dovezi încurăjătoare”, a adăugat Acad. L.M. Popescu.

Statistica arată că în fiecare an, la nivel mondial 17,2 milioane de oameni mor din cauza bolilor cardiovasculare, 80% dintre ei fiind din ţările în curs de dezvoltare şi  cele cu economii emergente.
« inapoi

Articol vizualizat de 5777 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805