Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Cazuri UPU în perioada 1-5 octombrie

Cazuri UPU în perioada 1-5 octombrie

Mai multe persoane din judeţul Iaşi au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă.

Dr. Tudor Ciuhodaru

 

Tudor Ciuhodaru este Deputat , Medic Primar, Şef UPU de la Spitalul Clinic de Urgenţe „Sfântul Ioan“, Iaşi.


Trei persoane s-au intoxicat cu ciuperci culese din pădure

Trei oameni din Iaşi au ajuns la Spitalul de Urgenţe „Sfântul Ioan”, în urma intoxicaţiei cu ciuperci culese din pădure. La câteva ore de la ingestie, pacienţii au prezentat greţuri, vărsături, astenie, vertij, transpiraţii profuze. Pacienţii au fost prelutaţi rapid în UPU de medicii de urgenţă şi au necesitat măsuri de suport volemic, terapie simptomatică, depurarea toxicului prin spălături gastrice, antidotism. Cele trei victime au rămas internate la Toxicologie. La scurt timp, a ajuns la UPU o a patra pacientă intoxicată tot cu ciuperci culese din pădure. Cei de la Sfantul Ioan reamintesc riscul letal al acestui tip de intoxicaţie şi de necesitatea consumului doar a ciupercilor avizate fitosanitar şi de faptul că aceste intoxicaţii necesită terapie într-un serviciu specializat în Toxicologie existent în Iaşi doar la Spitalul de Urgenţe Sfantul Ioan.

Un pacient a ajuns la spital cu arsuri grave

Un bărbat din Costeşti a fost adus de ambulanţă la Spitalul de Urgenţe „Sfântul Ioan”, după explozia cazanului de ţuică. Pacientul a fost preluat rapid în UPU de către medicii de urgenţă,  necesitând antalgice majore, profilaxie antitetanică, protecţie termică, suport volemic şi a fost transportat de urgenţă în sala de operaţii a Clinicii Arsuri. Prognosticul rămâne rezervat,  arsurile ocupând aproximativ 20 % din suprafaţa corporală- localizate la faţă, gât, torace anterior şi posterior şi braţe. Cei de la Urgenţe avertizează asupra riscului producţiei artizanale de alcool prin distilare şi reamintesc că un tratament complet şi eficient al arsilor se face doar într-un serviciu specializat existent în Moldova doar la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfantul Ioan. Aplicarea diverselor ,,remedii" pe arsură - frunze, iaurt,cerneală, sare, mamaligă- complică prelucrarea arsului şi cresc riscul de evoluţie nefavorabilă.

Unui tânăr i s-a făcut rău din cauza consumului de plante etnobotanice

Un student a fost adus în stare critică de către cei de la ambulanţă la UPU de la Spitalul de Urgente „Sfântul Ioan”, însoţiţi de cei de la poliţie, în urma consumului de produse etnobotanice la terminarea sesiunii de restanţe. Pacientul prezenta fenomene neuropsihice şi tulburări cardice importante şi a pus numeroase probleme echipei de medici de urgenţă. Pacientul va rămâne internat la ATI-Toxicologie şi va beneficia de suportul psihologic al celor de la CIRTITA.

O femeie în vârstă s-a intoxicat cu fum

O pacienta din Iaşi a fost adusă în stare critică de către cei de la ambulanţă în urma intoxicaţiei acute exogene cu fum şi oxid de carbon la UPU de la Spitalul de Urgenţe „Sfântul Ioan”. Pacienta în comă toxică a fost preluată rapid de medicii de urgenţă şi beneficiază de resuscitare respiratorie şi antidotism, alături de examene toxicologice. Pacienta va rămâne internată la ATI –Toxicologie, iar prognosticul este rezervat.

Un bărbat a avut nevoie de asistenţă după ce s-a electrocutat

Un bărbat de 33 de ani a ajuns cu arsuri prin arc electric şi electrocuţie la UPU de la Spitalul de Urgente „Sfântul Ioan”. Pacientul a necesitat antalgice, profilaxie antitetanică, evaluare cardiologică clinică - enzimatică şi electrocardiografică. Victima a rămas internată în secţia de Arşi. Accidentul casnic s-a produs în timp ce pacientul repara panoul electric prin contactul unei doze de bere cu cablurile din panou.
« inapoi

Articol vizualizat de 3065 cititori

medicalnet.ro/blog/ciuho

 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805