Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Indemnizaţiile pentru persoanele cu dizabilităţi, susţinute în Parlament

Indemnizaţiile pentru persoanele cu dizabilităţi, susţinute în Parlament

Tudor Ciuhodaru, deputat de Iaşi, susţine că indemnizaţiile pentru persoanele cu dizabilităţi nu ar trebui să scadă.

 

Deputatul a trimis Ministrului Muncii, Familiei şi Protecţiei sociale o interpelare privind măsurile ce vor fi luate pentru protejarea acestor persoane, având în vedere că persoanele cu dizabilităţi sunt una dintre cele mai defavorizate categorii sociale din România, iar numărul lor este în creştere.

Tudor Ciuhodaru este şi iniţiatorul unui proiect legislativ ce vizează asigurarea asistenţei persoanelor cu handicap grav la domiciliu prin rezolvarea salarizării asistenţilor personali ai acestora.

,,Procentul din PIB pentru cheltuieli cu asistenţa socială al României este la jumătate din media ţărilor membre ale Uniunii Europene şi asta raportat la unul din cele mai mici PIB-uri din Uniunea Europeană. În condiţiile de criză economică prin care trece România, cheltuielile cu asistenţa social nu trebuie să scadă, deoarece numărul persoanelor defavorizate este în creştere datorită situatiei economice în care ne aflăm.
Deoarece dezvoltarea de servicii sociale pentru persoane cu dizabilităţi a fost ultima prioritate a guvernelor successive ale României, iar la acest moment nu există decât în foarte mică măsură astfel de servicii, iar a reduce indemnizaţiile înseamnă a condamna persoana cu dizabilităţi a rămâne la mila familiei, a rudelor sau a fi abandonată în Sistemul Public de Protecţie Socială. În condiţiile în care politica guvernelor de până acum a fost aceea de a stimula angajarea membrilor familiei ca şi asistent personal al persoanei cu handicap grav în detrimentul formării şi angajării de asistenţi personali profesionişti, măsurile preconizate, referitor la retribuirea şi angajarea asistentului personal al persoanei cu handicap grav, sunt nerealiste. Persoanele cu dizabilităţi sunt una dintre cele mai defavorizate categorii sociale din România. Doar 1% dintre persoanele adulte cu dizabilităţi mentale au un loc de muncă” a declarat Tudor Ciuhodaru.

« inapoi

Articol vizualizat de 2146 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805