Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Cazuri UPU în perioada 3-6 ianuarie

Cazuri UPU în perioada 3-6 ianuarie

În această perioadă mai multe persoane au ajuns la UPU, la Spitalul Clinic de Urgenţe "Sfântul Ioan" din Iaşi.

Dr. Tudor Ciuhodaru

 

Tudor Ciuhodaru este Deputat , Medic Primar, Şef UPU de la Spitalul Clinic de Urgenţe „Sfântul Ioan“, Iaşi.


Doi dependenţi de etnobotanice au ajuns la UPU

Doi dependenţi de etnobotanice au fost transportaţi de ambulanţă şi poliţie la UPU de la Spitalul Clinic de Urgenţe "Sfântul Ioan". BPC de 25 de ani a prezentat după consumul de etnobotanice pe lângă tulburarile respiratorii şi cardiace agresivitate extremă manifestată asupra memebrilor familiei urmată de o tentativă de sinucidere. Pacientul a fost preluat de medicii de urgenţă în UPU necesitând măsuri de suport respirator şi volemic, măsuri de depurare a toxicului, hemostază provizorie şi rezolvarea leziunilor autoprovocate. Măsurile terapeutice au durat mai multe ore în care a fost necesară prezenţa celor de la poliţie şi a agenţilor de pază pacientul fiind agresiv şi cu personalul medical. Pacientul a rămas internat la Toxicologie şi va fi evaluat psihiatric pe lângă suportul psihologic asigurat de cei de la CIRTITA. Un alt pacient PAM de 25 de ani beneficiază de terapie în UPU în urma consumului iterativ de etnobotanice. Când starea clinică o va permite pacientul va necesita tratament la drogodependenţi.

4 accidente rutiere în 4 minute

Aşa au ajuns la UPU, la Spitalul Clinic de Urgenţe "Sfântul Ioan". 3 politraumatizaţi sunt din accidentul de la Vânători (AE de 21 de ani, LD de 53 ,BA de 45), iar altă pacientă - BS de 25 de ani - din accidentul de la Letcani. Pacienţii sunt preluaţi în echipa de politraumă completă existentă doar la Spitalul de Urgenţe "Sfântul Ioan"
şi sunt în curs de stabilizare şi evaluare completă (inclusiv CT) şi vor rămâne internaţi în clinică de trauamtologie a Spitalului de Urgenţe "Sfântul Ioan"
« inapoi

Articol vizualizat de 4865 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805