Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Cazuri UPU

Cazuri UPU

La sfârşitul săptămânii trecute 5 persoane au ajuns la UPU, la Spitalul Clinic de Urgenţe "Sfântul Ioan", în urma intoxicării cu fum, gaze de ardere şi monoxid de carbon şi antigel.

Dr. Tudor Ciuhodaru

 

Tudor Ciuhodaru este Deputat , Medic Primar, Şef UPU de la Spitalul Clinic de Urgenţe „Sfântul Ioan“, Iaşi.


3 persoane au ajuns la UPU intoxicate cu fum, gaze de ardere şi monoxid de carbon

3 paciente au ajuns intoxicate la UPU din cadrul Spitalului CLinic de Urgenţe "Sfântul Ioan" cu fum, gaze de ardere sau monoxid de carbon. TF fr 66 de ani din Prisecani a ajuns la UPU cu edem pulmonar toxic în urma intoxicaţiei cu gaze de ardere şi a necesitat măsuri de resuscitare respiratorie şi internare la ATI-Toxicologie. O altă pacientă BS de 64 de ani a ajuns intoxicată cu monoxid după încălzirea de peste noapte cu o sursă de ardere incompletă şi prezintă greturi,varsaturi, vertij, dureri precordiale. Norocul acestei paciente a fost trezirea fiicei de 30 de ani ce a reuşit să deschidă geamul şi să ajungă împreună la spitalul de urgenţe "Sfântul Ioan". Chiar dacă este frig, cei de la Urgenţe recomandă atenţie sporită în utilizarea surselor de căldură pe durata nopţii pentru a nu ajunge la spital.

Două persoane au ajuns  la urgenţe după ce s-au intoxicat accidental cu antigel

O pacientă RC de 58 de ani şi IV de 73 de ani au ajuns la UPU de la Spitalul Clinic de Urgenţe "Sfântul Ioan" în stare gravă după ce s-au intoxicat accidental cu antigel prin confuzie de sticle (IV chiar 200 ml). Pacienţii au fost preluaţi rapid în UPU de medicii de urgenţă necesitând măsuri de depurare a toxicului, asociate administrării de antidot şi terapiei simptomatice şi de suport. Pacienţii au rămas internaţi la ATI-Toxicologie, iar prognosticul este extrem de rezervat datorită riscului de insuficienţă renală şi hepatică fulminantă. 

Cei de la Urgenţe recomandă depozitarea separată a toxicelor în gospodărie şi prezentarea de urgenţă într-un serviciu specializat în tratamentul intoxicaţiilor acute-existent în Iaşi doar la Spitalul Clinic de Urgenţe "Sfântul Ioan".

« inapoi

Articol vizualizat de 9012 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805