Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Apelurile false la 112 ar trebui pedepsite cu munca in folosul comunitatii

Apelurile false la 112 ar trebui pedepsite cu munca in folosul comunitatii

Doctorul Tudor Ciuhodaru cere printr-un proiect legislativ ca cei cu apeluri false sau abuzive la 112 sa fie pedepsiti cu munca in folosul comunitatii.

Dr. Tudor Ciuhodaru

 

Tudor Ciuhodaru este Deputat , Medic Primar, Şef UPU de la Spitalul Clinic de Urgenţe „Sfântul Ioan“, Iaşi.


Deputatul a initiat un pachet de masuri legislative ce vizeaza imbunatatirea accesului la sistemul de urgenta si cere ca acestea sa fie adoptate in regim de urgenta pentru reducerea numarului de morti evitabile.

"Numarul unic pentru apeluri de urgenta 112 este gratuit si poate fi apelat de pe orice telefon fix sau mobil in Romania si intreaga Uniune Europeana. Apelurile de urgenta sunt destinate adesea salvarii de vieti intrucat majoritatea acestor apeluri sunt transferate catre ambulanta- 64,70%, Politie - 23,54%, Pompieri - SMURD - 10,73% si Jandarmerie - 0,91%. Constatam cu ingrijorare ca din cele 4.7 milioane de apeluri la 112 din primul trimestru din acest an 74,10 % sunt false, in crestere fata de 2010 cand 73,78 % din cele 21,2 milioane de apeluri au fost false.

Vrem ca fiecare roman sa aiba o sansa atunci cand suna la 112, iar ambulantele sa nu mai fie dirijate inutil si de aceea acest proiect legislativ prevede ca cei care trimit serviciile de urgenta spre destinatii inexistente sa fie pedepsiti cu munca in folosul comunitatii, eventual sa participe la igienizarea statiilor de ambulanta.

Acest proiect legislativ face parte dintr-un pachet de masuri menit imbunatatirii asistentei de urgenta alaturi de legea ce prevede achizitionarea de 8 elicopetere SMURD pentru fiecare regiune de dezvoltare precum si de defibrilatoare care sa fie amplasate in spatiile publice.

Sper ca macar acum, dupa desfiintari si comasari ce se dovedesc in fiecare zi dezastruoase, sanatatea sa nu aiba culoare politica si ca parlamentarii sa voteze pentru resuscitarea sistemului medical romanesc.”, a declarat deputatul Tudor Ciuhodaru.

« inapoi

Articol vizualizat de 4124 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805