Boli si tratamente
vezi toata lista

Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

 

Registrul unic de vaccinări, funcţional

Registrul unic de vaccinări, funcţional

Începând de astăzi, 1 septembrie 2011, a intrat în vigoare Ordinul ministrului Sănătăţii 1234/2011 privind instituirea metodologiei de raportare on-line în Registrul unic de vaccinări.

 

Conform actului normativ, toţi medicii din maternităţi, cabinete medicale individuale şi cabinete medicale şcolare atât din sistemul public, cât şi cel privat au obligaţia, pe lângă asigurarea unei vaccinări corecte, de a introduce  în Registrul Unic de Vaccinări,  datele privind vaccinările efectuate în cadrul Programului Naţional de Imunizări, precum si a vaccinarilor optionale efectuate in cadrul acestor cabinete.

“Registrul Unic de Vaccinări ne va asigura o imagine clară a modalităţii de vaccinare şi un mai bun control pentru  prevenirea bolilor transmisibile. Acesta va reprezenta baza tehnică de date, on-line, la nivel naţional, privind vaccinările copiilor şi adolescenţilor din România, structurată pe înregistrări individuale, cu asigurarea confidenţialităţii datelor cu caracter personal”, a declarat RITLI Ladislau, ministrul Sănătăţii
 
Introducerea datelor în Registru se va face în etape. Până la data de 31 decembrie 2011, medicii din cabinetele medicale individuale au obligaţia de a introduce datele prevăzute de Registrul Unic de Vaccinări pentru toţi copiii născuţi începând cu data de 1 septembrie 2007, înscrişi pe listele proprii, urmând ca după această dată raportarea să se realizeze în timp real.
« inapoi

Articol vizualizat de 1987 cititori

MESAJ DE INTERES PUBLIC

 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale
Recomandare video
Dosarul Electronic de Sanatate al Pacientului   Dosarul Electronic de Sanatate al Pacientului

Prezentare pentru medici despre dosarul electronic de sanatate al pacientului.

vezi toate video »


© Reteaua Info-Sanatate, 2008-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805

   
Adnet