Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Pacienţii seropozitivi sunt lăsaţi fără tratament

Pacienţii seropozitivi sunt lăsaţi fără tratament

Deşi în data de 13 octombrie 2011 s-au suplimentat fondurile Programului Naţional de Tratament al Persoanelor cu Infeţie HIV/SIDA, aceşti bani nu au plecat până acum către spitale.

 

De câteva zile pacienţii din Bucureşti merg la spital şi nu primesc deloc tratamentul antiretroviral. La fel se petrece şi la Petroşani, iar la Iaşi, Suceava, Botoşani tratamentul este insuficient. Lipsa tratamentului se va extinde rapid în aceste zile către o mare parte a ţării, mai multe judeţe anunţând că mai au tratament pentru câteva zile. Sute de pacienţi au întrerupt deja tratamentul în acest moment, cifra creşte cu fiecare zi, iar situaţia este una dramatică pentru că aceşti pacienţi sunt în situaţia de a ajunge în eşec terapeutic.

Cauza acestei situaţii este dată de întârzierea fondurilor necesare tratamentului, în hăţişul birocratic care caracterizează sistemul sanitar. Deşi în data de 13 octombrie 2011 s-au suplimentat fondurile Programului Naţional de Tratament al Persoanelor cu Infeţie HIV/SIDA cu 33 milioane Ron, aceşti bani nu au plecat până acum către spitale, din motive pe care nu le cunoaştem.

“Facem un apel şi pe acestă cale la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate să urgenteze transmiterea noilor bugete către spitale. Cu fiecare zi de întârziere şi de întrerupere a tratamentului persoanele seropozitive îşi pierd sănătatea, pierd lupta cu boala, pierd ani din viaţă. Facem un apel la autorităţi să pună în aplicare acele soluţii care se cunosc pentru ca această dramă şi spaimă continuă pentru pacienţii seropozitivi să înceteze. Deşi avem cei mai buni specialişti, deşi avem experienţa unui program de tratament care a mers foarte bine, România a devenit exemplul negativ al Europei prin aceste întreruperi repetate ale tratamentului din ultimii doi ani”,  ne-a declarat Iulian Petre, Director Executiv UNOPA.

În prezent, terapia medicamentoasă oferă persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA  şansa unei vieţi normale, condiţia esenţială fiind administrarea tratamentului prescris de medic, fără întreruperi. Respectarea schemei terapeutice şi accesul neîntrerupt la tratament sunt elementele cheie pentru creşterea speranţei de viaţă.

« inapoi

Articol vizualizat de 1600 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805