Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Cum salvezi părul de la traumele anotimpului rece

Cum salvezi părul de la traumele anotimpului rece

Căderea părului este un fenomen normal şi este însoţită de regenerare, ciclurile de dezvoltare ale firului de păr survenind periodic după o scurtă pauză de “odihnă” a rădăcinii.

 

Căderea părului trebuie diagnosticată de către medicul dermatolog pentru un tratament eficient.

Anotimpul rece îşi lasă amprenta asupra podoabei capilare şi poate face părul să îşi piardă strălucirea, să devină casabil şi să cadă foarte uşor. Din fericire, părul este singura anexă a pielii care are capacitatea de a se regenera permanent. În cadrul clinicii DermaStyle, medicii dermatologi specialişti vă recomandă terapia potrivită pentru a vă bucura de un păr superb.
 
Regenerarea părului
Părul îşi schimbă textura şi aspectul în cursul procesului de îmbătrânire. Căderea părului este un fenomen normal şi este însoţită de regenerare, ciclurile de dezvoltare ale firului de păr survenind periodic după o scurtă pauză de “odihnă” a rădăcinii.
 
Există situaţii care schimbă raportul dintre puterea de regenerare şi viteza de cădere, consecinţa fiind faptul că podoaba capilară se răreşte. Una dintre aceste situaţii este menopauza când textura se modifică, părul îşi schimbă culoarea si devine alb, se îngraşă sau se usucă excesiv. Pe parcursul anului, însă, iarna este o perioadă foarte dificilă pentru păr din cauza temperaturilor scăzute şi a contactului cu căciula ori fularul.

De ce ne cade părul?
Diagnosticul corect al circumstanţelor în care cade părul ne ajută să luăm măsurile terapeutice corecte. Acest lucru se realizează prin analize pentru a verifica starea de sănătate şi pentru descoperirea afecţiunilor care pot influenţa aspectul părului. Analiza firului de păr sau a rădăcinii acestuia este necesară doar într-un număr redus de situaţii.

“Alopecia androgenetică apare atât la barbat cât şi la femeie şi se caracterizează prin rărirea părului în creştetul capului din cauza acţiunii unei enzime, 5-alfa-reductaza, care acţionează la rădăcina firelor de păr din această zona. Alegerea corectă a tratamentului îmbunătăţeşte semnificativ rata de regenerare pilară, tratamentul fiind diferit la femeie faţă de bărbat” declară dr. Leventer, directorul Clinicii Dermastyle.

Sfatul specialistului: Tratamentul cauzei căderii părului
Mezoterapia se recomandă doar în căderea părului care nu poate fi controlată prin metode neinvazive (pastile, vitamine sau soluţii). Se foloseşte un amestec de substanţe medicamentoase, vitamine şi antioxidanţi injectabili, care sunt introduse în piele cu ajutorul unui sistem multiac şi care stimulează creşterea părului şi microcirculaţia la nivelul scalpului.
 
Rezultatele sunt vizibile după un minim de 10 şedinţe.
« inapoi

Articol vizualizat de 3189 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805