Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Primii pacienţi libieni au sosit în România

Primii pacienţi libieni au sosit în România

În seara zilei de 5 ian. 2012, a aterizat pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Otopeni un transport aerian cu 37 pacienţi din Libia, însoţitorii acestora şi medici libieni.

 

În funcţie de evaluarea şi triajul pacienţilor, care s-a efectuat la Tripoli, aceştia vor fi îndrumaţi pentru tratament în mai multe unităţi sanitare din Bucureşti.

Pentru a respecta drepturile pacienţilor, la cererea acestora, reprezentanţii mass-media nu vor avea acces pe terminalul Otopeni şi nici în incinta unităţilor sanitare care vor prelua pacienţii.

Reamintim că, o echipă mixtă a Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Afacerilor Externe (compusă dintr-un reprezentat MAE şi cinci medici români) s-a deplasat, în perioada 26-29 decembrie 2011, la Tripoli, pentru a stabili, cu sprijinul Ambasadei României, termenii acordării de ajutor umanitar Libiei. Delegaţia a fost condusă de subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.

Echipa medicală a examinat la Tripoli aproape 100 de pacienţi libieni răniţi în urma conflictului dintre grupările revoluţionare şi forţele loiale regimului Gadhafi. În urma evaluărilor şi triajului medical 42 de răniţi din diverse oraşe libiene vor fi preluaţi şi trataţi în spitale din România. Aceştia vor ajunge în România în prima jumătate a lunii ianuarie 2012, transportul acestora fiind asigurat de partea libiană.
« inapoi

Articol vizualizat de 2812 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805