Boli si tratamente
vezi toata lista

Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

 

Reglementarea activitatii psihologilor de instanta

Reglementarea activitatii psihologilor de instanta

Fiecare curte de apel din Romania va avea in organigrama un psiholog specializat in specialitatea psihologia muncii si organizationala, atestat in conditiile legii de catre COPSI.

 

Prin Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 48 din 2013, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 96, din 15 februarie 2013, a fost modificat si completat Regulamentul de ordine interioara al instantelor judecatoresti

Potrivit actului normativ mentionat mai sus, la Capitolul III, cu denumirea Desfasurarea activitatii administrativ-judiciare a instantelor,  a fost adaugata o noua sectiune, Sectiunea a XII-a, Psihologul instantei.

De la data intrarii in vigoare a actului normativ, fiecare curte de apel din Romania va avea in organigrama un psiholog specializat in specialitatea psihologia muncii si organizationala, atestat in conditiile legii de catre Colegiul Psihologilor din Romania.

Psihologul de instanta va asigura asistenta psihologica, evaluarea si consilierea psihologica a personalului curtilor de apel si al instantelor de judecata din circumscriptia acesteia, activitate psihologica ce va fi dimensionata si adaptata mediului organizational specific sistemului de justitie romanesc.

De asemenea, in activitatea profesionala psihologul de instanta trebuie sa respecte prevederile Legii nr. 213/2004 si regulamentele interne ale institutiei angajatoare.

In perioada 2010-2012, Colegiul Psihologilor din Romania a participat la mai multe consultari cu conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, in urma carora s-a desprins idea necesitatii asigurarii asistentei psihologice pentru instantele de judecata prin profesionisti, atestati de catre Colegiul Psihologilor din Romania, avand statut de personal propriu angajat al curtilor de apel.

Apreciind acest demers, presedintele Colegiului Psihologilor din Romania, prof. dr. Mihai Anitei a declarat: “ Salutam si pe aceasta cale Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii prin care se recunoaste inca odata importanta socio-economica a profesiei de psiholog si a activitatii de psihologie in general. Este una dintre modalitatile prin care transmitem un semnal clar catre toate mediile economice si sociale din Romania de a utiliza psihologii pentru eficientizarea activitatii proprii din cadrul organizatiilor lor”.

« inapoi

Articol vizualizat de 2575 cititori

MESAJ DE INTERES PUBLIC

 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale
Recomandare video
Dosarul Electronic de Sanatate al Pacientului   Dosarul Electronic de Sanatate al Pacientului

Prezentare pentru medici despre dosarul electronic de sanatate al pacientului.

vezi toate video »


© Reteaua Info-Sanatate, 2008-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805

   
Adnet