Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Premieră medicală în România: Intervenţie high tech în chirurgia cardiovasculară

Premieră medicală în România: Intervenţie high tech în chirurgia cardiovasculară

În cadrul Spitalului Monza București – Centru Cardiovascular, a avut loc în premieră o procedură inovatoare de schimbare de valvă pe cord deschis.

 

Chirurgia cardiovasculară reprezintă cel mai optim tratament în cazul persoanelor cu  probleme valvulare avansate, fie congenitale, fie dobândite. În cadrul Spitalului Monza București – Centru Cardiovascular, a avut loc în premieră pentru chirurgia cardiovasculară atât din mediul privat, cât și de stat, o procedură inovatoare de schimbare de valvă pe cord deschis.

Operația extrem de complicată a fost realizată de către echipa de chirurgi coordonată de dr. Theodor Cebotaru, reputat chirurg cardiovascular. Intervenția a durat aproximativ 3 ore și s-a folosit pentru prima dată în România, un nou tip de valvă, recent omologată la nivel european.

”Această operație a fost una extrem de complexă, având în vedere faptul că a presupus schimbarea unei valve și repararea celei de-a doua: prima a fost implantată printr-o procedură fără sutură pe cord deschis, ceea ce a redus considerabil timpul de execuție al operației și riscurile aferente unei astfel de intervenții, iar cea de-a doua valvă a fost reparată pe cord bătând. Valva de ultimă generație, implantată fără sutură a fost omologată de câteva luni în Europa și a fost pentru prima dată folosită în România”, a declarat dr. Theodor Cebotaru, șeful secției de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Monza București.

Pacientul, un bărbat în vârstă de 80 de ani, a suferit acum 4 ani o operație la un spital din străinătate. În urma unei recente infecții la inimă, a fost necesară o reintervenție, pe care cei din străinătate au refuzat-o, riscul unei astfel de operații fiind foarte mare, luând în considerare vârsta pacientului. Cazul a fost preluat de echipa de medici a Spitalului Monza București. Intervenția high tech a adus ca noutate în chirurgia cardiovasculară românească utilizarea unui nou tip de valvă.

”Intervențiile chirurgicale cardiovasculare se realizează prin procedee tot mai moderne, care reduc considerabil trauma, durerea postoperatorie și riscul de infecții. Timpul în cazul intervențiilor de chirurgie cardiovasculară joacă un rol extrem de important. Cu cât perioada de intervenție este mai scurtă, cu atât șansele de recuperare ale pacientului sunt mai ridicate. În cazul acestui tip de implantare, perioada de spitalizare este mai scurtă și recuperarea mult mai rapidă”, a mai declarat dr. Theodor Cebotaru, șeful secției de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Monza București.

Având în vedere faptul că valva folosită este de ultimă generație, la intervenție a participat și un îndrumător științific din partea companiei care a produs acest tip de valvă.

Intervenția de schimbare de valvă a completat lista serviciilor de chirurgie cardiovasculară care se efectuau deja cu succes în cadrul Spitalului Monza.

Spitalul Monza București, un centru de excelență în chirurgia cardiovasculară, oferă servicii medicale personalizate de înaltă calitate, susținute atât de cea mai inovatoare tehnologie a momentului, cât și de un personal medical cu o bogată experiență în practica medicală curentă.

În România, Spitalul Monza este prezent în sistemul medical privat de la sfârșitul anului 2012, dezvoltând centre de excelență, atât în domeniul chirurgiei cardiovasculare, cât și în domeniul ortopediei. În cadrul Spitalului Monza București mai sunt disponibile pacienților servicii integrate de medicină internă, chirurgie generală, precum și din sfera altor specialități medicale.

« inapoi

Articol vizualizat de 3800 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805