Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Epilarea definitivă

Epilarea definitivă

Câte dintre femei nu au sperat să se întâmple o minune şi să scape de părul în exces, atât de inestetic?

 

"Minunea" poartă numele de epilare progresiv definitivă şi poate fi realizată cu ajutorul unei tehnologii de ultimă oră în domeniul esteticii medicale numite IPL - Intense Pulse Light sau lumină intens pulsată.

Sistemul IPL reprezintă un progres major în tehnologia epilatului şi a îngrijirii pielii. IPL este sigur şi eficient pentru toate tipurile de piele şi asigură cel mai rapid tratament de epilare. De asemenea, este recomandat pentru tratarea acneei, îndepărtarea pistruilor şi a petelor pigmentare sau tratarea venelor vizibile pe piele.

Aiana Constantin: În ce constă epilarea definitivă? Se mai numeşte şi progresiv­-definitivă?

Dr. Anca Podaru: – Depinde de metoda folosită. În cazul IPL, este vorba de lumina care pătrunde în piele, găseşte pigmentul din rădăcina firului de păr, interacţionează cu acesta şi rezultă astfel căldura care distruge rădăcina. Procesul se numeşte fototermoliză selectivă.

Câte metode există? Care este cea mai performantă?

Există mai multe metode: electroliza, laserul, lumina intens pulsată. În general, cea mai performantă metodă este şi cea mai nouă. Adică lumina intens pulsată, pe care o folosim noi.

Cu ce aparat se execută operaţiunea?

Cu un aparat de ultimă generaţie, care foloseşte energia luminoasă cu intensitatea şi lungimea de undă optimizate tipului de pigmentaţie cutanată şi a foliculului pilos.

Există tehnici diferite în funcţie de zona pe care creşte păr?

Tehnica este aceeaşi, indiferent de zonă; poate varia doar intervalul de timp la care se fac şedinţele.

Este un procedeu dureros?

În timpul procedurii se simt mici înţepături, care durează o fracţiune de secundă, atât cât durează şi impulsul luminos şi care sunt mult sub nivelul de durere pe care o resimţim în timpul epilatului cu ceară sau cu aparat. Intensitatea acestor înţepături depinde şi de pragul de durere al fiecărei persoane.

După un timp totuşi, părul creşte din nou?

{edinţele de epilare se repetă la un interval de timp care este variabil de la o persoană la alta şi în funcţie de zona tratată. În general, acest interval nu depăşeşte 8 săptămâni, timp în care firele care cresc pot fi epilate prin alte metode (ceară, aparat, lamă). Sunt necesare 6 până la 10 şedinţe astfel încât durata întregului tratament se poate întinde pe o perioadă de până la un an. La sfârşitul tratamentului, procentul de fire distruse este de aproximativ 90%.

Este adevărat că perioada de creştere activă şi ritmul creşterii diferă de la o persoană la alta, în funcţie de factorii ereditari, vârstă, sex, factori nutriţionali, hormonali şi constituţionali?

Da, este adevărat. Factorii pe care i­aţi enumerat influenţează creşterea firelor de păr.

După câte şedinţe se observă un rezultat?

În general, rezultatele încep să se observe după 2­-3 şedinţe; în zone în care sunt fire mai multe şi mai închise la culoare (axilă, zona inghinală), pot să apară rezultate şi după prima şedinţă.

Rezultatul depinde de tipul firului de păr al persoanei respective?

Da. Metoda se bazează pe prezenţa pigmentului la nivelul rădăcinii firului de păr. Deci, nu este eficientă pe firele albe sau blonde.

Ce contraindicaţii există?

Bronz activ, istoric personal sau familial de cancer de piele, diabet zaharat, prezenţa unor afecţiuni dermatologice inflamatorii sau tatuaje în zona ce urmează să fie tratată, istoric personal de afecţiuni dermatologice care sunt sensibile la lumină (vitiligo, lupus eritematos), sarcină, istoric de cicatrizare defectuoasă (cicatrici cheloidiene), consumul unor substanţe fotosensibilizante (retinoizi, unele antibiotice, antidepresive, AINS, hipotensive).

« inapoi

Articol vizualizat de 3846 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805