Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Consiliere profesionala pentru studentii medicinisti

Consiliere profesionala pentru studentii medicinisti

Programul integrat de practică în domeniul medicinei generale și dentare“ se va desfășura în perioada 1 aprilie 2014 – 30 noiembrie 2015.

 

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa“ Iaşi anunță lansarea proiectului „Consiliere profesională pentru studenții în medicină și program integrat de practică în domeniul medicinei generale și dentare“ în cadrul unui eveniment ce va debuta cu o conferință de presă care va avea loc loc marți, 29 aprilie, ora 12.00, în Sala Senat a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi, Strada Universităţii nr. 16. Deschiderea oficială va avea loc în aceeași zi, incepand cu ora 18:00 la Centrul de Conferinţe PALAS, Iaşi, sălile Verdi şi Rossini.

Proiectul „Consiliere profesională pentru studenții în medicină și program integrat de practică în domeniul medicinei generale și dentare“ se va desfășura în perioada 1 aprilie 2014 – 30 noiembrie 2015 și va fi derulat de UMF „Grigore T. Popa“, Iași în parteneriat cu UMF „Iuliu Haţieganu“, Cluj Napoca, Universitatea Ovidius, Constanța, Asociaţia pentru Responsabilitate Socială, Iaşi, Societatea Română de Ergonomie Dentară, Bucureşti, Universitatea din Szeged, Ungaria și S.C. Bsmartest Press Group SRL, Iaşi.

            Întrucât proiectul este dedicat studenților la medicină de la cele patru universități partenere în proiect și viitorului lor profesional, la conferință vor fi prezenți studenți, profesori de la cele patru instituții dar și cadre medicale și reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai instituţiilor  producătoare de medicamente.

            Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea şi furnizarea serviciilor de consiliere în carieră şi îmbunătăţirea competenţelor în domeniul medicinei pentru 5050 de studenţi la medicină generală şi medicină dentară de la universitățile de profil din Iași, Cluj, Constanța și Szeged, Ungaria, în scopul creşterii şanselor de integrare pe piaţa muncii din România și facilitării tranziţiei de la statutul de student la cel de angajat.

“Noutatea acestui proiect consta in dezvoltarea unui sistem teach-teaching care va fi implementat prin chestionare, respectiv prin sisteme interactive multimedia si prin simulari de scenario, respectiv aplicatii live. Aceasta modalitate de invatare abordata in premiera reprezinta un training activ alternativ, provocator si antrenant care il va forma si integra pe student mai rapid pe piata muncii”, a relatat Manager Proiect Prof. Univ.Dr. Norina Forna. 

Un alt scop al acestui proiect este ca viitorii medici sa-și îmbunătăţească competenţele în vederea comunicării cu pacientul cu dizabilităţi prin organizarea şi desfăşurarea unor seminarii, întruniri şi dezbateri cu tematica managementului abordării pacientului cu dizabilităţi.

« inapoi

Articol vizualizat de 3859 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805